h

Extra raadsvergadering faillissement Pantein-Vivent.

16 januari 2015

Extra raadsvergadering faillissement Pantein-Vivent.

De SP-fractie van de gemeenteraad in Schijndel wil een spoeddebat over het faillissement van de huishoudelijke hulp van Pantein-Vivent. De gevolgen voor Schijndelse huishoudens, maar ook de vele werknemers die als huishoudelijke hulp werkzaam zijn bij Pantein-Vivent, rechtvaardigen dit verzoek. Het college maakte eerder bekend, dinsdag 20 januari een besluit te nemen over de manier waarop dit faillissement wordt opgevangen. Om de invloed van de gemeenteraad op dat besluit te garanderen wil de SP er nog voor dinsdag over spreken. 

De raadsvergadering is daarom voorzien op maandag 19 januari om 19.30 uur.

 Pantein-Vivent is een  aanbieder van huishoudelijke hulp in Schijndel. In Noord Brabant leveren 1.800 hulpen aan 6.000 klanten hulp bij het huishouden. Het faillissement heeft grote gevolgen voor burgers, medewerkers en hun gezinnen.

De SP wenst zich te kunnen uitspreken over keuzes tussen mogelijke overname partners, mogelijke scenario's indien niet alle gemeenten meedoen en de voorwaarden en condities waaraan de oplossing dient te voldoen. Met een spoeddebat kan dat nog juist voor dat het college tot een besluit komt. Anders staat de raad weer met de rug tegen de muur.

Reactie toevoegen

U bent hier