h

Nieuws van de afdeling

29 mei 2024

Kom op !! Stem 6 juni SP

Wij komen op voor de werkende klasse, voor Nederland in Europa. Voor een Europa waar niet de winsten maar de mensen voorop staan.

De werkende klasse is iedereen die loon heeft uit werk, met pensioen is of een uitkering heeft en graag zou willen werken maar dat niet kan. Samen met deze mensen komen wij in actie voor sociale vooruitgang! Of het nou gaat om een goed pensioen, goed loon of goede volkshuisvesting wij blijven strijden.

Kom op voor sociale vooruitgang, meer gelijkheid en meer veiligheid.

Kom op.
Stem 6 juni SP.

 

Lees verder
27 mei 2024

Campagne draait op volle toeren

Nog een dikke week voordat de stembureau's  weer open gaan, en u uw stem op de SP jkunt geven. Maar zover is het nog niet. Het is nog flink campagne voeren om iedereen te overtuigen dat een Stem op de SP de beste garantie is voor een betere bestaanszekerheid.  Dus... flyeren, borden plakken en vooral de mensen in de wijken persoonlijk opzoeken.

Foto: SP
Lees verder
18 mei 2024

Van de ene Bloemenwijk naar de andere Bloemenwijk.

Foto: SP

Twee weken waren we 'te gast" in de Bloemenwijk in Schijndel.  Wat is dan  toepasselijk om deze keer een andere Bloemenwijk te gaan bezoeken in Meierijstad. Dit keer in Veghel.
Vandaag onder een stralend zonnetje, belden we huis-aan -huis aan om met bewoners in gesprek gaan.  Niet alleen vragen wat er leeft in de buurt, maar ook om aandacht te vragen, voor een SP voorstel om een miljonairsbelasting in te voeren. 

https://www.sp.nl/nieuws/2024/05/sp-lanceert-nieuwe-miljonairsbelasting-...

Lees verder
13 mei 2024

Wijkdiscriminatie in Meierijstad ? 

Foto: SP

"Wanneer je door Veghels Buiten wandelt of fietst  lijkt het, alsof je toch wel in een speciale wijk komt. Want je treft er niet alleen grote hekken aan waarin de naam gebeiteld staat, maar ook een soort van toegangspoortjes waarin de naam Veghels Buiten gegraveerd staat. Met wat vrolijke vogeltjes als toegift. Mag wat kosten!  "   Aldus SP raadslid Kees van Limpt, in deze column...   Benieuwd wat Van Limpt nog meer te vertelllen heeft? Lees dan hieronder zijn hele column..

Lees verder
11 mei 2024

Heb jij je stempas al binnen? Bewaar hem goed!

Laat bij de Europese verkiezingen op 6 juni jouw stem niet verloren gaan. En kom op. Voor jezelf. Voor elkaar.
Stem SP.

Foto: SP
Lees verder
7 mei 2024

SP LANCEERT NIEUWE MILJONAIRSBELASTING VOOR ALLERRIJKSTEN

Foto: SP

Op 1 mei, de Dag van de Arbeid, lanceerde SP-leider Jimmy Dijk een wet en een petitie voor het invoeren van een miljonairsbelasting. Met deze nieuwe initiatiefwet moeten multimiljonairs 5% belasting gaan betalen op hun vermogen boven de 5 miljoen euro. Dijk: ‘De ongelijkheid neemt toe, dat is onacceptabel. Met een bescheiden belasting voor de 0,3% rijkste Nederlanders, kunnen we die ongelijkheid aanpakken. Dat levert 12,7 miljard euro op. Hiermee kunnen we flink investeren in onze publieke voorzieningen zoals zorg, volkshuisvesting, onderwijs en energie. De superrijken gaan het niet voelen, maar de levens van miljoenen Nederlanders ga je er compleet mee veranderen.’       

Om de initiatiefwet van Dijk kracht bij te zetten is de SP ook een petitie gestart, die hier te ondertekenen is. Het idee voor een miljonairsbelasting is niet nieuw en ook al eerder voorgesteld, maar een vermogensbelasting van 5% voor vermogenden met meer dan 5 miljoen is wel nieuw. Daarmee worden bijvoorbeeld zelfstandigen en kleine ondernemers ontzien die zelf pensioen hebben gespaard, hun bedrijf hebben verkocht of waarvan hun woning flink in waarde is gestegen waardoor ze op papier net aan miljonair zijn.

Lees verder

Pagina's

U bent hier