h

Nieuws van de afdeling

16 februari 2024

Beruchte kruising (2)

Foto: SP

LEES MEE EN HUIVER...

De gemeente wil de kruising Floralaan/Boschweg/Madelalaan nu niet verkeersveiliger maken. Het argument; er zijn meerdere vergelijkbare kruisingen van het trace Boschweg/Hoofdstraat. Die moeten ook aangepakt worden! Prima, zeker nodig. En ze zijn al opgenomen in het uitvoeringsprogramma mobiliteit, aldus de gemeente. Waarom dan wachten ? Als je weet dat allemaal tegelijk aanpakken, zeker niet zal gaan lukken. Dus ga aan de slag met vast deze kruising. Vooral omdat de Floralaan opnieuw ingericht gaat worden. Na eerst aanvullende vragen beraden we ons op verdere actie.

Lees verder
5 februari 2024

Beruchte kruising Floralaan Schijndel (1)

Foto: SP

Binnenkort staat de herinrichting van de Floralaan in Schijndel op de planning om opnieuw ingericht te gaan worden. "Pakken ze dan nu meteen ook de kruising Floralaan/Boschweg/Mandelalaan eindelijk aan?  Is een veel gehoord geluid dat je hoort van weggebruikers. Deze kruising staat bekend als berucht, zeer onoverzichtelijk en gevaarlijk. Regelmatig gebeuren hier verkeersongelukken. En nog vaker bijna ongelukken. Voor de SP-fractie reden om aan de bel te trekken;....  onder het motto. "Werk met werk maken".

Lees verder
31 januari 2024

Geen hondenuitlaatplaats in waardevol Natuurgebied

Foto: SP

Het Hurkske is een natuurgebied dat van oorsprong vooral uit heide bestaat. Dit natuurgebied is ongeveer 170 ha. groot. Dit grote bosgebied ligt tussen Erp en Gemert en wordt omringd door agrarisch gebied. Het Hurkske bestaat uit naaldbos en gemengd bos. In het bos vind je het Rauwven. Dit is een prachtig ven met enigszins kalkrijk water. In het ven en de omgeving komen vele amfibieën- en plantensoorten voor.

De gemeente wil de biodiversiteit in Meierijstad versterken. Dat willen ze doen  bijvoorbeeld door ons maai- en bermbeheer daar op in te richten. Maar ook door de ontwikkeling van nieuwe natuur zoals hier in het Hurkske.

Foto: SP

Een bezoeker (naam bekend bij onze redactie) van het gebied, scheef onlangs een brief aan de gemeenteraad, waarin hij zijn bezorgdheid uitsprak " Mooie woorden zijn het en ook goede bedoelingen, maar tot nog toe heeft het allemaal geen enkele nut gehad . Overal staan groene bordjes met artikel 461 van het wetboek. Daarop staat dat het verboden is 
om met een loslopende hond het gebied te betreden. En hier ligt het grote probleem" 

Lees verder
30 januari 2024

TIJDELIJK NOODFONDS ENERGIE WEER OPEN

Huishoudens met een lager inkomen en een hoge energierekening kunnen vanaf vandaag terecht bij het Tijdelijk Noodfonds Energie. Het Noodfonds betaalt voor huishoudens die in aanmerking komen voor steun, een deel van de energierekening gedurende de 6 maanden na hun aanvraag. De uitbetaling gaat via de energieleverancier. Huishoudens kunnen de steun van het Noodfonds vanaf nu aanvragen op noodfondsenergie.nl.

Energieleveranciers Budget Energie, Eneco, ENGIE, Essent, Greenchoice, Innova, Pure Energie, Vattenfall en Vrij op Naam, en de Rijksoverheid hebben voor komend jaar steun toegezegd aan het fonds met een totale bijdrage van € 60 miljoen.

Het Noodfonds kijkt hoe hoog de energierekening is in vergelijking met het gezamenlijk inkomen in het huishouden. Als de energierekening meer dan 8 of 10% van het inkomen bedraagt, dan betaalt het Noodfonds de rest van de energierekening via de energieleveranciers. Het maakt niet uit welke leverancier het huishouden heeft. In vergelijking met vorig jaar komen mensen eerder in aanmerking.

Lees verder
22 januari 2024

Belofte Maakt schuld.

Foto: SP

In  augustus 2023 werd het Eindrapport onderzoek ‘’Op weg naar een effectieve armoedeaanpak in Meierijstad’’ door het Verwey-Jonker Instituut ter kennisgeving aan de Raad gepresenteerd. Dit onderzoek heeft geresulteerd in verschillende aanknopingspunten voor de gemeente Meierijstad om een vernieuwde armoedeaanpak neer te zetten .Eén van de aandachtpunten hiervan is de mogelijkheid om de inkomensgrens, om in aanmerking te komen voor Bijzondere bijstand, te verhogen van 120% naar 130%. Wethouder Roozendaal deed de toezegging, om samen met stakeholders te gaan bekijken, of dit tot de mogelijkheden behoord.  We zijn nu bijna een half jaar verder en hebben sindsdien niets meer mogen vernemen. SP fractievoorzitter Ruud Merks vindt het onderhand wel welletjes. "Het wordt tijd dat er nu echt "garen op de klos komt" We kunnen toch niet blijven accepteren dat 1 op de 8 kinderen nog steeds opgroeit in armoede, En dat in rijk land als Nederland, mensen afhankelijk zijn van de voedselbank"   Merks wil hierover opheldering van het college, 

Lees verder
22 januari 2024

Jos Schraven, nieuw SP commissielid

Foto: SP

Onze SP fractie heeft een nieuw commissielid.  En wel in de persoon van Jos Schraven.  Met de komst van Jos heeft onze fractie het maximum aantal van vier commissieleden bereikt. Samen met onze gemeenteraadsleden hebben we  nu een grote 8-koppige SP-fractie.
SP fractievoorzitter Ruud Merks: "Jos is zeer gedreven en staat bol van de ambitie, kortom een waardevolle toevoeging voor onze fractie. Wij heten Jos van harte welkom en wensen hem veel succes."

Jos (67) woont sinds 1983 in Veghel. Samen met zijn vrouw Henny woont hij op ’t Ven in Veghel. Jos heeft 3 kinderen, waarvan er nog twee in Veghel wonen.

Wilt u nog meer weten over Jos? Lees dan snel verder en maak kennis met ons nieuw commissielid

Lees verder

Pagina's

U bent hier