h

Nieuws van de afdeling

18 maart 2024

Geldverspilling met middelen voor gezondheidsbeleid

Foto: SP

Tijdens de regiobijeenkomst op 13 maart werden wij door de GGD als raadsleden geïnformeerd over ontwikkelingen rond gezondheidsbeleid. En de financiële middelen die daarvoor  beschikbaar komen. Zoals bijna gebruikelijk binnen de ambtelijke wereld wordt je dan allereerst geconfronteerd met afkortingen als GALA, IZA en SPUK. Want dat soort termen viert hoogtij. Het gaat dan om Gezond en Actief Leven Akkoord, Integraal Zorg Akkoord en Specifieke Uitkering. Want er wordt wat overlegd om tot akkoorden te komen in die wereld. En dan wordt er gezocht naar geld om dat te gaan financieren. Vanuit de GGD en de regio mogen gemeenten dan gaan overleggen hoe ze dat geld moeten aanvragen en hopen dat het beschikbaar gesteld wordt. Deels structureel, maar ook voor een deel nog onduidelijk of het eenmalig is.
Kortom: er wordt op rijksniveau enorm veel energie en geld gestoken in ambtelijk overleg om wat middelen uit onze “potjescultuur”te verdelen en beschikbaar te stellen. Wat dan op “lager niveau” van regio en gemeente weer overleg te moeten plegen hoe de aanvraag ingediend en afgehandeld moet worden. En op welke manier het verdeeld wordt over de gemeenten.

Lees verder
17 maart 2024

SP VERHEUGD MET BOUW SOCIALE HUURWONINGEN

Goed om te lezen in het Brabants Dagblad van 13 maart, dat Veghel er snel flink wat huurwoningen bij krijgt. Want er is een intentieverklaring getekend voor plan Tijmveld. Op een groot stuk landbouwgrond aan de rand van Veghel worden 132 huizen gebouwd.

Lees verder
14 maart 2024

Wederom drukte bij belasting invullen.

In de maanden maart en april heeft de hulpdienst van onze  SP-afdeling  het weer extra druk met het helpen bij het invullen van belastingpapieren. Onze vrijwilligers staan deze maanden weer klaar om ruim 200 mensen gratis te helpen met hun aangifte.

Hulp bij het doen van belastingaangifte is dit jaar weer alleen voor
leden van de SP. Ben je SP-lid en wil je je belastingformulieren laten invullen, maak dan een afspraak  bij onze hulp- en informatiedienst.

Lees verder
12 maart 2024

OP STAP MET JIMMY DIJK

Foto: SP

Zin om een biertje (of iets fris) te drinken en een praatje te maken met SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk?
Dat kan! Jimmy gaat op stap en komt bij jou in de buurt.

Al tappend achter de bar gaat hij het hele land door om te luisteren naar jouw ideeën over hoe we de wereld kunnen veranderen! Kom langs voor een praatje, een drankje & neem wat vrienden mee. De eerste twee drankjes zijn van ons!

Sluit jij ook aan?  Voor meer informatie kun je ook terecht bij Tom Merks (landelijk SP bestuurslid Jongeren) tel 06-18453574

Jimmy staat vanaf 20:00 uur achter de tap. Vanaf 20:30 uur gaat hij in gesprek met alle aanwezigen.

Let op: Iedereen die onder de 28 jaar is (en zich dus niet alleen zo voelt) welkom.

  • 15 maart in Nijmegen
  • BINNENKORT 22 maart in Rotterdam
  • BINNENKORT 28 maart in Zwolle
  • BINNENKORT 5 april in Amsterdam
  • BINNENKORT 13 april in Utrecht
  • Foto: SP

Lees verder
28 februari 2024

beruchte kruising (3)

Deze  kruising heeft op het gemeentehuis geen prioriteit.

Aanvullende vragen over verkeersveiliger maken beruchte kruising Floralaan/Boschweg/mandelalaan zorgen voor duidelijkheid; deze kruising heeft op het gemeentehuis geen prioriteit, er is geen geld voor gereserveerd. Bent u met ons van mening dat in ieder geval de beruchte kruising zo snel mogelijk aangepakt moet worden, laat het ons weten.

Lees verder
16 februari 2024

Beruchte kruising (2)

Foto: SP

LEES MEE EN HUIVER...

De gemeente wil de kruising Floralaan/Boschweg/Madelalaan nu niet verkeersveiliger maken. Het argument; er zijn meerdere vergelijkbare kruisingen van het trace Boschweg/Hoofdstraat. Die moeten ook aangepakt worden! Prima, zeker nodig. En ze zijn al opgenomen in het uitvoeringsprogramma mobiliteit, aldus de gemeente. Waarom dan wachten ? Als je weet dat allemaal tegelijk aanpakken, zeker niet zal gaan lukken. Dus ga aan de slag met vast deze kruising. Vooral omdat de Floralaan opnieuw ingericht gaat worden. Na eerst aanvullende vragen beraden we ons op verdere actie.

Lees verder

Pagina's

U bent hier