h

Nieuws van de afdeling

17 september 2022

Sp meierijstad voert actie in Den Haag

Foto: SP

Ook SP Meierijstad ging naar Den-Haag voor Protest tegen stijgende kosten. Zaterdagochtend is een afvaardiging van SP Meierijstad met een touringcar naar de Hofstad afgereisd. In de Hofstad vond een grote SP-manifestatie plaats waar mensen hun ongenoegen kunnen uiten tegen de stijgende kosten.

Lees verder
7 september 2022

KOOPKRACHTBIJEENKOMST IN DEN BOSCH MET KAMERLID RENSKE LEIJTEN

Foto: SP

 De SP organiseert donderdag 8 september een bijeenkomst met Renske Leijten. Tijdens deze bijeenkomst worden de problemen met de steeds verder stijgende kosten besproken. Met SP-kamerlid Renske Leijten worden de alternatieven en oplossingen voor mensen besproken. De bijeenkomst is onderdeel van een landelijke campagnetour. Hierbij bouwt de SP aan een politiek alternatief voor de steeds verder stijgende prijzen, torenhoge winsten van grote bedrijven en achterblijvende inkomens van mensen. De bijeenkomst is donderdag 8 september om 19.30uur in de Verkadefabriek in Den Bosch.

Lees verder
26 augustus 2022

Kosten omlaag! Kom 17 september naar het PrinsjesdagProtest

Foto: SP

De Tweede Kamer kwam deze week terug van reces. Je zou denken om het te hebben over de stijgende prijzen en die miljoenen Nederlanders die hierdoor in de problemen komen. Maar nee, daar wilden ze het liever niet over hebben. Wel over Haagse spelletjes. Het was beschamend.

De kosten moeten omlaag. De boodschappen, energierekening, tanken en de huur, het wordt allemaal duurder. Maar onze lonen, AOW en uitkeringen stijgen niet. Ondertussen maken grote bedrijven enorme winsten en worden de superrijken alsmaar rijker. Dit zorgt voor een grotere ongelijkheid.

Wij zeggen: Zet de grote winsten van bedrijven in om de kosten voor mensen direct te verlagen.

Het kabinet laat mensen keihard vallen. Op Prinsjesdag worden de plannen
van het kabinet voor het komende jaar gepresenteerd en daarom komen we het weekend ervoor, op zaterdag 17 september in Den Haag, in actie. Er moet een noodplan komen om de kosten omlaag te brengen. Kom ook naar het PrinsjesdagProtest! 

Wilt u met een (gratis) SP bus mee?  Meld je dan ook aan bij:  SP Meierijstad@sp.nl of bel 073 5430460

Lees verder
23 augustus 2022

Subsidie voor regenton? ligt eraan waar u in onze gemeente woont.

Foto: SP

Tijdens de droge periode besloot SP raadslid Marieke Broekmeulen zich eens te verdiepen in de subsidie maatregelen voor particulieren voor, bijvoorbeeld, een regenton in onze gemeente. Tijdens deze zoektocht kwam Broekmeulen er achter dat, wellicht zonder voorbedachte rade, de gemeente Meierijstad een deel van de gemeente wél subsidieert, en het andere deel niet.

Lees verder
22 augustus 2022

Kosten omlaag NU!!!!

Foto: SP

Steeds meer mensen hebben moeite om de rekeningen te betalen. Terwijl de kosten stijgen, blijven onze lonen, uitkeringen en AOW al jaren achter. Boodschappen, de energierekening, tanken en de huur, het wordt allemaal duurder waardoor steeds meer mensen in de knel komen.

Dit terwijl de economie groeit, grote bedrijven enorme winsten maken en de superrijken alleen maar rijker worden. Dit zorgt voor een grotere ongelijkheid en steeds meer problemen voor mensen. Daarom moet er nu een noodplan komen, de kosten moeten omlaag!

Naar een andere economie
Voor de langere termijn moeten we de kapitalistische economie fundamenteel veranderen zodat de economie niet slechts voor een enkeling werkt, maar voor iedereen. Het is niet rechtvaardig dat er gigantische winsten worden gemaakt, maar deze niet terecht komen bij de mensen die ervoor hebben gewerkt.

De kosten en de belasting die mensen betalen moeten omlaag en de grote bedrijven met veel winst en superrijken moeten hun eerlijke deel betalen.

Een noodplan is nodig
Maar steeds meer mensen kunnen nu hun rekeningen niet meer betalen en daarom moet er acuut ingegrepen worden. De kosten moeten omlaag en de lonen, uitkeringen en AOW omhoog.

Lees verder
29 juli 2022

Wordt de “korte haak” een noodhaak?

Foto: SP

Na vele jaren lijkt het er dan toch echt van te komen. De aanleg van de zogenaamde “korte haak” bij de Rembrandtlaan in Veghel. Een verbinding naar de nieuw aan te leggen weg over de huidige afrit en de sloop van het viaduct over de Leest. Straks vanaf de N279 vlak na de woningen schuin omhoog naar geplande verkeerslichten daar. Ronkende vrachtwagens die op de helling dan moeten wachten op groen licht.

Lees verder

Pagina's

U bent hier