h

Nieuws van de afdeling

4 februari 2023

Superzaterdag in de Bloemenwijk

Foto: SP

Vandaag waren we met meerdere SP'ers actief in de "Bloemenwijk" in Schijndel. We kwamen in actie voor de Volkspetitie voor het nationaliseren van onze energie⚡️en het verlagen van de rekening.  Naast de leuke contacten, haalden we vele handtekeningen op en maakten we zelfs nieuwe leden.  Kortom een geslaagde dag.

Lees verder
3 februari 2023

Het belang van de Provinciale Staten

Foto: SP

Het belang van de provinciale politiek...15 maart kiest u voor uw provincie, maar ook voor de landelijke politiek. De mensen van de Provinciale Staten waar u op stemt, kiezen op hun beurt de leden van de Eerste Kamer. Deze verkiezingen gaan over de politiek in de provincie, maar bepalen indirect ook de toekomst van het landelijke beleid. Of de regering van Mark Rutte door kan gaan op de huidige weg of dat ook nationaal een eerlijkere en socialere politiek mogelijk kan worden.

U kunt de SP daar op 15 maart bij helpen. Met uw steun kunnen wij in de provincie én in Den Haag beter opkomen voor uw belangen !!!

Wat doet de Provincie?

Lees verder
1 februari 2023

Ga mee met de SP. laat je horen!!

Het moet anders! Kom op 11 februari naar het Volksprotest om 13.00 uur op het Beursplein in Amsterdam. Samen nationaliseren we onze energie en verlagen we de rekening.

Er rijden gratis bussen naar het #Volksprotest. Meld je nu aan via www.volksprotest.nl

Lees verder
31 januari 2023

Sp vraagt aandacht voor energietoeslag 2023.

Foto: SP

De inkomensgrens om energietoeslag met succes aan te kunnen vragen is  afgelopen jaar omhoog gegaan. Met een inkomen van 120% van de bijstandsnorm ging dit omhoog naar 130% van de norm. De eerste stap was gezet.  Al jarenlang pleit de SP voor een verhoging van de bijzondere bijstandsnorm van 120 naar 130%. Wat betreft de energietoeslag is het dus gelukt. Mooi en goed voor veel van onze inwoners.  MAAR.... wat  gaat er in 2023 gebeuren?  Onze SP fractie Meierijstad trekt meteen aan de bel, en vraagt om opheldering.

Lees verder
25 januari 2023

Op de koffie bij frank

Foto: Arie Smetsers / Arie Smetsers

Als raadslid of commissielid word je regelmatig uitgenodigd bij lokale bedrijven om te komen kijken, maar vaak verzoek je ook zelf om langs te mogen komen. Zo kwamen we bij Frank van Genugten terecht. Frank is een zeer gastvrije ondernemer uit Sint-Oedenrode met een monovergistingsinstallatie. 

Lees verder
24 januari 2023

oud- burgemeester Sint Oedenrode overleden

Ons bereikte het trieste nieuws dat Peter Maas, de laatste burgemeester van Sint-Oedenrode, is overleden. In 2003 werd hij benoemd als burgemeester van Sint-Oedenrode, tot de opheffing van de gemeente op 1 januari 2017. Daarnaast en daarna was hij vanaf 1 november 2016 ruim twee jaar waarnemend burgemeester van de gemeente Bladel.

Onze condoleance gaan uit naar zijn familie, vrienden, kennissen en iedereen die zich met hem verbonden voelt.

Bestuur en fractie SP Meierijstad

Lees verder

Pagina's

U bent hier