h

Archief Schijndel

SP Meierijstad is een nieuwe afdeling maar wel een afdeling met oude wortels. Natuurlijk kijken we vooruit maar dat kunnen we niet
zonder onze geschiedenis en die gaat ver terug!

Hier vindt u artikelen die ooit op de site van SP Schijndel stonden maar nu deel uitmaken van de geschiedenis van Meierijstad.

23 juni 2016

Betrek lokale ondernemers bij AZC

Foto: SP

De raadscommissie gaf vanavond al een positief signaal af, voor het opstarten van een  haalbaarheidsonderzoek voor een mogelijke realisering van een  AZC op het MOB complex Vlagheide.  Iedere partij werd gevraagd, waar o.a. de nadruk op moest liggen en of ze nog suggesties hadden, die als randvoorwaarden kon worden meegenomen.  Voor SP Raadslid Ruud Merks aanleiding, om aandacht te vragen voor de lokale ondernemers.

Lees verder
19 juni 2016

Extra geld voor zwemles kinderen met beperking

Dankzij een motie van SP raadslid Marieke Broekmeulen zijn er gesprekken geweest tussen Wethouder Roozendaal en vertegenwoordigers van Stichting Buitengewoon Bijzonder en Aqua Health. Dit heeft geresulteerd in een toekenning van 25.000 euro.  Met het geld kunnen ze zwemlessen voor kinderen met een lichamelijk, verstandelijke of meervoudige beperking financieren.

Lees verder
13 juni 2016

Kermis terug in centrum (?)

Foto: SP / kermis.startpagina.nl

Het lijkt erop dat er een klein stapje is gezet dat de kermis weer in het centrum brengt. Het college gaat met initiatiefnemers vanuit de bevolking de voor en nadelen in kaart brengen.

Lees verder
31 mei 2016

Eindelijk medestanders voor kermis op de markt

Foto: SP

De afgelopen tien jaar, stond de SP vrijwel alleen in haar strijd, om de kermis weer terug te krijgen op de markt.  Moties, amendementen en zelfs handtekeningacties, het mocht niet baten.  DORP ABS, PvdA en het CDA, hielden de boot af.  Nu krijgt de SP bijval van Hart voor Schijndel, die nu ook op de barricade springt voor verplaatsing van de Kermis.  SP fractievoorzitter Ruud Merks:  "Met zes zetels komen we nog niet aan een meerderheid. Maar als het CDA, PvdA en DORPABS, nu echt  eens luistert naar de wens  van haar bevolking, dan moet het toch gaan lukken"

Lees verder
17 mei 2016

Jeugdloon wordt vanaf 21 jaar afgeschaft

Vorige week maakte minister Asscher (Sociale zaken en Werkgelegenheid) op een persconferentie bekend dat de leeftijdsgrens van het jeugdloon wordt verlaagd van 23 naar 21 jaar. Ook gaat het loon voor 18, 19 en 20-jarigen omhoog. Dit deed hij onder druk van de jongeren van Young & United die maandenlang harde acties voerden. SP-Kamerlid Sadet Karabulut: ‘Deze overwinning geeft een boost aan de strijd voor volledige afschaffing van het jeugdloon vanaf 18 jaar. Want volwassen ben je op de 18e ”.

Lees verder
25 april 2016

Gemiste kans op inhaalslag sociale huurwoningen

Dankzij Dorp/Abs, CDA en PvdA komt er geen snelle inhaalslag in het bouwen van sociale huurwoningen.  Wel roepen: "Meer bouwen, creatieve oplossingen, we gaan de strijd aan tegen het tekort aan sociale huurwoningen, het grootste probleem in de huurderswereld is de betaalbaarheid." Het blijft helaas bij woorden..  Deze partijen stemde tegen een amendement [lees het amendement hier] van de SP, om de bouw van sociale huurwoningen naar voren te halen. Tonnie Wouters:  "De kans om sneller de wachtlijsten op een huurwoning te bekorten laten de partijen bewust liggen."

Lees verder
17 april 2016

Wederom drukte bij belasting invullen

In de maanden maart en april heeft de hulpdienst van SP Schijndel het weer extra druk met het helpen bij het invullen van belastingpapieren. Onze vrijwilligers staan deze maanden weer klaar om ruim 150 mensen te helpen met hun aangifte.

Foto: SP
Lees verder
17 april 2016

SP komt op voor betaalbare en meer sociale huurwoningen

"Meer bouwen en creatieve woonoplossingen voor sociale huursector."  Zo kopte de MooiSchijndelKrant met foto van de wethouder en de directeur van Huis en Erf. "We gaan de strijd aan tegen het tekort aan sociale huurwoningen in Schijndel." Het grootste probleem in de huurderswereld is de betaalbaarheid. Dat de wachtlijsten zo lang zijn komt door het tekort aan woningen. Met het ondertekenen van de prestatie-afspraak wordt dit probleem aangepakt en opgelost.  Raadslid Tonnie Wouters: "Heel goed. Althans, dat zou je denken...."

Lees verder
12 april 2016

Schijndel zegt NEE bij referendum

Ruim 67 % van de Schijndelse stemmers hebben tegen het associatieverdrag van de EU met Oekraïne gestemd. De opkomst was bedroevend laag, ongeveer 26%. SP-fractievoorzitter Ruud Merks is tevreden met de uitslag.

Lees verder
4 april 2016

Nee is 3X beter....

Foto: SP
Afgelopen dagen waren er weer tientallen actieve SP-ers in de weer om aandacht te vestigen voor het referendum van komende woensdag.  Huis en huis zijn er duizenden folders uitgedeeld. Daarnaast was de SP afgelopen zaterdag te zien op markt. Ook zijn er extra spandoeken opgehangen bij de verkiezingsborden. De SP bewijst maar weer eens de meest actieve partij van Schijndel te zijn. Hieronder enkele foto's Lees verder

Pagina's

U bent hier