h

Thuiszorgmedewerkster: "Opgeven is geen optie!"

7 februari 2015

Thuiszorgmedewerkster: "Opgeven is geen optie!"

Foto: SP Schijndel

Vanavond op NPO2 in 'Dit is de dag' een reportage over de trip dit thuiszorgmedewerksters vanuit Brabant en Gelderland maakte naar Den Haag.

Het is al weer ruim twee geleden dat vier volle bussen  met thuiszorgmedewerkers van het failliete Pantein-Vivent en Thebe met enkele SP-ers naar Den Haag getrokken om een debat in de Tweede Kamer over de zorg bij te wonen.

SP Schijndel had geregeld dat er twee bussen vanuit Brabant richting Den Haag zouden gaan (link). Ook vanuit Gelderland vertrokken er twee bussen. Eén van de Brabantse bussen was zelfs nog wat voller want er zat ook nog een cameraploeg van het programma 'Dit is de dag - reportage' in die bus.
Zij volgde die dag Ellen een thuiszorgmedewerkster uit Oss.

De uitzending is vanavond op NPO2 om 21:10.
Hier alvast de promo.

De strijd gaat door!

De thuiszorgmedewerkster en de SP blijven strijden voor goede arbeidscontracten, goed loon en behoud van de zogenaamde koppeltjes waarbij client en thuiszorgmedewerker aan elkaar gekoppeld blijven. Zoals Ellen in de reportage zegt:

"Opgeven is geen optie!"

Reactie toevoegen

U bent hier