h

Gemeente geeft antwoord over slechte bestrating Boschweg NO

19 januari 2016

Gemeente geeft antwoord over slechte bestrating Boschweg NO

Naar aanleiding van onze vragen over de slechte bestrating in de wijk Boschweg NO, hebben we antwoord gekregen van de gemeente.

In vrijwel de hele wijk zijn de wegen en veel trottoirs erg slecht begaanbaar. De situatie in bijvoorbeeld de Distelstraat is werkelijk schandalig.

Voor de SP reden om eind december bij de gemeente aan de bel te trekken over deze situatie en aan te geven dat er snel opnieuw bestraat moet worden. Hieronder een korte weergave wat de gemeente gaat doen. 

  • BrabantWater en Endinet (gas) zijn geruime tijd in de wijk leidingen aan het saneren. De leidingen zijn aan vervanging toe.
  • Door te zware regenval was het uitkomend zand/grond te nat om terug te brengen om de juiste verdichting te behalen. Hierdoor hebben de nutsbedrijven vrachten te natte grond afgevoerd en droog zand aangevoerd. Zoals u ziet heeft deze maatregel door een hoge grondwaterstand niet het beoogde effect gehad.
  • Bij de voorlopige oplevering heeft de gemeente ook behoorlijk wat gebreken geconstateerd. Voor de kerstvakantie heeft de gemeente de hoofdaannemer aangezegd om op z’n minst alle straten schoon te vegen.
  • BrabantWater en Endinet zijn door de gemeente op de hoogte gebracht en erkennen dat de kwaliteit van het herbestraten ver onder de maat is.
  • De gemeente heeft de aannemer gesommeerd direct alle punten te herstellen.
  • Enkele leidingen dienen nog gerooid te worden, ook die in de Distelstraat.

Hier vindt u het volledige antwoord van de gemeente.

Er wordt dus aan gewerkt. En natuurlijk spelen de weersomstandigheden een rol. Het is echter schandalig dat er bedrijven zijn die zo’n slechte bestrating durven op te leveren. Ook de gemeente Schijndel zal er bovenop moeten blijven zitten, dat alles weer goed hersteld gaat worden.  Wij doen dat in ieder geval!

Als u nog vragen en/of opmerkingen heeft, laat het ons weten.

Reactie toevoegen

U bent hier