h

Is TTIP een bedreiging of een uitkomst?

7 januari 2016

Is TTIP een bedreiging of een uitkomst?

Wie bepaalt wat u gaat eten? Liggen er binnenkort chloorkippen op uw bord? Genetisch gemanipuleerde producten, vlees vol hormonen en antibiotica? Het vrijhandelsverdrag TTIP maakt het zelfs mogelijk dat Amerikaanse multinationals bijvoorbeeld Nederland aanklagen over onze wetgeving via commerciële rechtbanken in Washington. Willen we dat of kunnen we hier nog iets aan veranderen? Om hier antwoord op te krijgen organiseren de SP Veghel, Schijndel en St. Oedenrode op vrijdagavond 15 januari een informatieavond over TTIP.

Over dit zeer ingrijpende handelsakkoord (TTIP = Transatlantic Trade & Investment Partnership) wordt momenteel onder grote geheimzinnigheid onderhandeld buiten de directe controle van nationale parlementen. Het doel is om zoveel mogelijk handelsbeperkingen weg te nemen. Dat klinkt leuk, maar er zijn een aantal grote gevaren. De Tweede Kamer kan het proces nauwelijks controleren. Het is nog maar de vraag of nationale parlementen überhaupt goedkeuring mogen geven. Als het aan de Europese Commissie ligt, gebeurt dat in ieder geval niet.

SP Europarlementslid Anne-Marie Mineur en FNV bestuurslid Coen van der Veer zullen op deze avond uit de doeken doen wat de grootste bezwaren en gevaren zijn van dit akkoord. Uiteraard zal er ook voldoende gelegenheid zijn tot het stellen van vragen.
De avond wordt gehouden aan de Noordkade,
NCB-laan 52a te Veghel en begint om 20:00 uur. Iedereen is vanaf 19:30 van harte welkom in zaal ‘het Magazijn’. De toegang is gratis.

Reactie toevoegen

U bent hier