h

Ron Meijer in politiek café BRUG in Heeswijk

16 januari 2016

Ron Meijer in politiek café BRUG in Heeswijk

In het politiek café BRUG van zondag 17 januari in Heeswijk zal Ron Meijer te gast zijn, de nieuwe voorzitter van de SP. Ook muzikant René van Rooij maakt zijn opwachting. Er wordt met Paul Rademaker gesproken over ontmoetingscentrum De Nistel en in de discussie staat de sociale woningbouw in Heeswijk-Dinther centraal. De column wordt verzorgd door Paul Wilbers, de muziek door de Zingende Zinnen en het slotwoord is aan Ad van Schijndel. Politiek café BRUG begint op zondag 17 januari om 16.00 uur in café De Zwaan in Heeswijk.

Ron Meyer werd op 28 november 2015 gekozen tot voorzitter van de SP, als opvolger van boegbeeld Jan Marijnissen. Deze voormalig FNV-bestuurder komt vertellen over zijn ambities en die van de partij en hoe hij die wil bereiken.
René van Rooij, muzikant en huispapa, is de helft van het duo Pap en pudding . Hij is medeorganisator van de bekende Heeswijkse 24-uurs Solex-race. Met zijn band WC Experience vertolkte René het ‘officiële’ Solexrace-lied Gas in Heeswijk.
In de rubriek ‘sociale noot’ komt Paul Rademaker, vertellen over De Nistel in Nistelrode, een bijzondere zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Hij doet dit samen met zijn vrouw Kim en Paul Eijkelkamp.
In ‘de kwestie’ staat de veelbesproken sociale woningbouw in Heeswijk-Dinther voor mensen
met een beperking centraal. De discussie hierover gaat tussen wethouder Jan Glastra van Loon (D66) en het rechtstreeks betrokken gemeenteraadslid Jan Prinsen (SP).
De column is wederom in handen van Paul Wilbers, voormalig burgemeester van Ubbergen, en de muziek wordt verzorgd door het duo De Zingende Zinnen. Gewoontegetrouw is het slotwoord aan huisdichter Ad van Schijndel. De presentatie is in handen van Annemieke van der Aa en Hans Lakwijk.
Gratis kinderopvang is aanwezig.
Het politiek café is een initiatief van de SP Bernheze. De redactie wil een brug slaan tussen de inwoners van Bernheze en de politiek.

Reactie toevoegen

U bent hier