h

Een nieuwe fusie?

5 juli 2016

Een nieuwe fusie?

Deze keer niet Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel die zonder vooraf een referendum onder de bevolking te organiseren, gaan fuseren naar Meierijstad. De mening van de bevolking bij het opheffen van je eigen gemeente is voor de politiek lastig en niet interessant.

Nee, bouwvereniging Huis en Erf heeft plannen om te willen fuseren met bouwvereniging Wovesto in Sint-Oedenrode.

En ja, ook nu geen voorstellen om de mensen waar het om gaat, de huurders, om hun mening te vragen. Huurders, die ervoor zorgen dat Huis en Erf de bouwvereniging kan zijn die ze is. Zonder huurders, geen bouwvereniging.

Huis en Erf is wel in gesprek met de leden van de bouwvereniging. Prima…, maar niet elke huurder is ook lid!

Reden voor Tonnie Wouters van de SP om op de ledenvergadering het bestuur erop te wijzen dat in de nieuwe woningwet is opgenomen dat er een recht is op een huurdersraadpleging. Het bestuur dient dus zo’n huurdersraadpleging te organiseren.

Wovesto in Sint-Oedenrode heeft een uitgebreide enquête gehouden onder de huurders.  Volgens directeur bestuurder Marcel Meulen was dit een samenloop van omstandigheden. Een stagiaire had zo’n enquête in zijn schoolopdracht.

Volgens Tonnie Wouters doet dit niet ter zake. Ook Schijndelse huurders moeten hun mening persoonlijk kenbaar kunnen maken. Het is verder nog maar de vraag of Wovesto met de uitslag van de enquête iets zal gaan doen.

We houden een vinger aan de pols of er daadwerkelijk een huurders raadpleging georganiseerd gaat worden.

Reactie toevoegen

U bent hier