h

Politiek heeft gefaald

8 juni 2017

Politiek heeft gefaald

Foto: SP

De dienstverlening vanuit het gemeentehuis is slecht. Niet de verantwoordelijke wethouders brengen de raad op de hoogte. Nee, die eer kreeg de gemeentesecretaris. Er zijn achterstanden op veel beleidsterreinen. Maar vooral de achterstand voor aanvragen voor minimabeleid is de SP een doorn in het oog.

Iedereen begrijpt dat er opstart problemen zijn bij een fusie. En er wordt hard gewerkt door de ambtenaren en ze doen hun best. Maar als het computer systeem niet goed werkt, kunnen zij daar ook niets aan doen. Maar het is schrijnend te moeten horen, dat mensen die van een uitkering leven hun aanvullende bijdrage al vier maanden of langer niet hebben ontvangen. Dat dient met de hoogst mogelijke prioriteit opgelost te worden. Dit verdient een hogere prioriteit dan problemen met de telefoon of het verlenen van een vergunning.

De SP-fractie heeft flink moeten aandringen en doorvragen voordat er werd beloofd, dat dit voor de zomer opgelost is. Daar gaan we ze aan houden!

De raad wordt in juli gevraagd ruim een miljoen euro extra uit te trekken voor extra personeel. Voor SP-raadslid Wouters reden om op te merken dat niet de ambtenaren de Zwarte Piet toegeschoven moeten krijgen. Wouters: "Ik trek nu een conclusie: de politiek heeft gewoon veel te hard gelopen. We zijn veel te snel aan de slag gegaan en de mensen op de vloer moesten veel te veel kunnen. Blijkt dus dat dat niet kan, zo snel mogelijk herstellen en klaar."

Reactie toevoegen

U bent hier