h

SP komt op voor minima

7 november 2017

SP komt op voor minima

Foto: SP
Hoewel Nederland een rijk land is, leven nog steeds veel te veel huishoudens in armoede. Mensen die op de bijstandsnorm zitten kunnen voor speciale kosten die ze maken bijzondere bijstand aanvragen. Dat kan men tot nu toe doen tot een bijstandsinkomen van 120%. Maar dat is nog een erg kleine marge, want als je boven bijstandsniveau uitkomt, betekent het niet meteen dat je budget ook ruimer wordt. Daarom heeft onze SP fractie, tijdens de begrotingsvergadering van afgelopen  maandag, voorgesteld om de norm voor bijzondere bijstand van 120 naar 130% te verhogen. Helaas kreeg het voorstel geen enkele steun van andere partijen.  In januari komt het armoedebeleid weer op de agenda.  De SP fractie zal wederom met voorstellen komen.  Dan zullen de andere partijen hun ware gezicht moeten laten zien, of ze echt iets willen aan de armoede. Met alleen mooie woorden los je de armoede namelijk niet op.

Reacties

Goedendag allemaaal,

Heel fijn dat een Partij zich hier mee bezighoud, het armoedebeleid in schijndel is wat mij betreft schrijnend. Er moet zoveel gebeuren in deze , jullie zijn bekend met mijn zaak waarin de gemeente al 22 jaar mij bijzondere bijstand verleend voor bewindvoerders die hun werk niet goed doen. al bijna 11 maanden zit ik te wachten op een schuldhulpaanvraag bij de credietbank iets wat maar 3 maanden mag duren en doodleuk word er weer iedere maand 144 euro aan de bewindvoerder betaalt om mij houdbaar te houden. nogmaals 22 jaar bijzondere bijstand maak maar een rekensommetje en val van u stoel! Hoop oprecht dat er iemand opstaat en dit rigide beleid eens in kaart brengt!!

Reactie toevoegen

U bent hier