h

Begroting: veel geld voor het "merk" Meierijstad

7 november 2017

Begroting: veel geld voor het "merk" Meierijstad

Op 7 november was de eerste begrotingsvergadering van Meierijstad. Het meest opvallende aan deze begroting voor volgend jaar was wel dat zeker NIET de mens centraal staat. Er wordt veel, erg veel uitgetrokken voor promotie van het merk Meierijstad. Alsof wij met z’n allen zitten te wachten op het op de kaart zetten van Meierijstad in Nederland. Raadslid Merks, vertaalde dat goed. De Mars, Jumbo en Sligro horen bij veel mensen gewoon bij Veghel, PaasPop en de Campingsport Wit horen bij Schijndel en de Rooise-boerderij hoort zoals de naam al zegt bij Rooi. Daar is helemaal niks mee.

Ook heel opvallend is dat er wel erg gemakkelijk geld wordt uitgegeven uit het budget van het sociaal domein. Geld voor de jeugdzorg, geld voor de Wmo-voorzieningen, geld voor de sociale bijstand en meer zaken die direct te maken hebben met mensen en hun welzijn.

Het college wil uit deze pot het salaris van maar liefst twee ambtenaren betalen. Geld wat dus niet meer uitgegeven kan worden aan broodnodige voorzieningen. De SP-fractie is het hier niet mee eens. Ons wijzigingsvoorstel de salarissen uit de algemene middelen te betalen, net zoals alle andere salarissen kreeg geen meerderheid.

Reactie toevoegen

U bent hier