h

SP raadslid van Limpt: "ik woon scheef"

10 juli 2018

SP raadslid van Limpt: "ik woon scheef"

Foto: SP

Woordvoerder Kees van Limpt deed tijdens zijn stemverklaring over de woonvisie een opmerkelijke bekentenis, dat hij ook een scheefwoner is. Omdat zijn woonlasten in verhouding tot het inkomen laag zijn. Hij vroeg daarmee aandacht voor het feit, dat bij huurders steeds gesproken wordt over scheefwonen als mensen met een wat hoger inkomen in een sociale huurwoning blijven zitten. Ook al wordt de huur dan flink opgeschroefd. Als mensen met een eigen huis veel te goedkoop wonen en ze vaak ook nog forse belastingteruggave hebben door de hypotheekrente-aftrek hoor je daar niemand over. Terwijl dat toch ook gemeenschapsgeld is. Maar met die heilige koe wordt uiterst omzichtig omgegaan. Terwijl de huurdersheffing, die corporaties klauwen vol geld kost – schijnbaar moeiteloos wordt opgelegd.

Zijn statement was bedoeld om dit aan de kaak te stellen. Zoals hij tijdens de commissievergadering ook al had gedaan. “Van mij mogen ze de hypotheekrente-aftrek morgen aanpakken” zie hij, “want ik ben graag solidair”. Hij kreeg er de lachers mee op de hand, maar wist zo toch aandacht te krijgen voor dit schrijnend geval van onrechtvaardigheid binnen de wereld van wonen.

Reactie toevoegen

U bent hier