h

Not In My Backyard

18 september 2018

Not In My Backyard

Foto: medium.com / medium.com

In de commissievergadering van afgelopen donderdag deden bewoners van villawijk "de Scheiffelaar hun beklag over de realisering van zes sociale huurwoningen in hun wijk. Deze woningen komen in de plaats van het "woonwagenkampje" dat hierdoor gaat verdwijnen. Ze mogen in hun optiek bezorgd zijn om de bewoners, die er gaan wonen, namelijk de huidige bewoners van de "woonwagens" .  Maar.... ze willen helemaal geen sociale huurwoningen in hun villawijk: 

citaat inspreker:

,Wij kiezen voor een woning in een wijk waarvan wij verwachten dat dat op een gegeven moment een wijk is waar een bepaald soort woningen komt te staan en daar passen geen sociale huurwoningen bij in mijn optiek."

SP Raadslid Ruud Merks: Ik wist niet wat ik hoorde. Net alsof mensen in sociale huurwoningen minder zijn dan zij.  Omdat ze toevallig meer geld hebben. Ik weet niet hoe zij hun geld hebben verdiend.  Wellicht in bedrijven waar ze tig keer meer verdienen, dan overige medewerkers in hetzelfde bedrijf. (Die bv in sociale huurwoningen wonen)  . Of door de handel met derde wereld landen, waar mensen amper te eten hebben..   Wie weet? Het maakt me ook niet uit. Ik hoop niet dat ze van hun zelf vinden, dat ze  übermenschen " zijn.

Reactie toevoegen

U bent hier