h

WOZ-waarde bijgesteld

18 februari 2019

WOZ-waarde bijgesteld

De antwoorden op onze WOZ-vragen zijn binnen. En bezwaar maken kan zeker lonen. Van 1 geval is momenteel bekend dat de WOZ-waarde van de woning met tien duizenden euro's is verlaagd. Dat betekent in ieder geval dat 1 beroepszaak bij de rechtbank niet door gaat.

We hebben een tip voor de kopers van een woning wat eerder een huurwoning van de bouwvereniging was. Let goed op wat de referentiewoningen zijn die gebruikt worden bij de waarde bepaling van de woning. Daar kan een enorm verschil in zitten.

De antwoorden op onze vragen;

  • Op de WOZ-beschikking 2018 zijn er 738 bezwaarschriften ingediend. Een behoorlijk aantal. In procenten gezien is dit 1,9%. Dat valt dan in verhouding weer mee.
  • Van die 738 bezwaarschriften lopen er op dit moment nu nog 9 beroepszaken bij de rechtbank. Of en hoe er overeenstemming is bereikt met de overige bezwaarmakers is bij de SP niet bekend. Het kan zijn dat de gemeente contact heeft gehad met de bezwaarmaker. En hij/zij het bezwaar heeft ingetrokken. Of de bezwaarmaker wilde het niet tot een rechtzaak laten komen.
  • Al met al gelukkig geen achterstand in het verwerken van de bezwaarschriften. Doordat de rechtbank al zittingen ingepland heeft, voordat de verweerprocedure is afgerond, kan het nodig zijn de rechtbank om uitstel te vragen.
  • Als de bezwaarmaker in het gelijk wordt gesteld en de WOZ-waarde wordt verlaagd, heeft dat invloed op diverse andere belastingen. onder andere het huurwaarde forfait.

Reactie toevoegen

U bent hier