h

"geen weg door Wijboschbroek"

29 april 2019

"geen weg door Wijboschbroek"

Foto: SP

Hoe consequent en duidelijk wil je zijn? Dat was de vraag, die voortvloeide uit de discussie rond een motie van Hart en D66. Waarin het college gevraagd werd niet mee te werken aan het onderzoek naar een weg door het Wijboschbroek. Waar met name de PvdA op hun website hadden geschreven deze weg niet te willen, konden ze nu toch geen steun geven aan deze motie.  En moet het onderzoek er volgens hun toch komen. Wat overigens bijna alle fracties vonden. In hun programma's – net als in het collegeprogramma “Mijlpalen voor Meierijstad overigens – mooie woorden over duurzaam en oog voor de natuur, maar als het erop aan komt toch mogelijkheden open houden voor meer asfalt door kwetsbare natuur. Als onderzoek de noodzaak daartoe zou aantonen.

SP raadslid Ruud Merks was verbaasd over de houding  van voormalig Team Meierijstad. Merks vroeg heel cynisch wat ze gedaan zouden hebben als we Wijbosch zouden vervangen door Zijtaart. Waar ze destijds (oa in verkiezingstijd) tegen de omleiding van de N279 streden) werd geantwoord, dat ze dan ook het onderzoek afgewacht zouden hebben. Hoe ongeloofwaardig kun je zijn? Merks:  "het is duidelijk dat Team en (en de huidige opgespliste partijen) meer op hebben met de inwoners van Zijtaart dan met de inwoners van Wijbosch" .  Ook verzocht Merks de Pvda om de "onzin" van hun website te halen. "mooi voor de buhne, maar absoluut niet oprecht als het op stemmen aankomt. "

Als kleine geruststelling wellicht het bericht uit de krant, dat de gemeente Bernheze aangegeven zou hebben niet te willen meewerken aan deze optie. Wij blijven tegenstander van deze mogelijkheid en hebben de motie dan ook gesteund. Maar met slechts acht stemmen voor en 25 tegen werd die toch verworpen.

Reactie toevoegen

U bent hier