h

Stop arbeidsmigratie als verdienmodel

13 mei 2019

Stop arbeidsmigratie als verdienmodel

Met teveel mensen moeten wonen in een te kleine container. Honderden euro’s die van je loon ingehouden worden enkel voor een dun matrasje. Als je je baan kwijtraakt, ben je ook het dak boven je hoofd kwijt. Het zijn 19e-eeuwse praktijken die de harde realiteit zijn voor honderdduizenden arbeidsmigranten in ons land.

Daarom stelt de SP vandaag voor om de rechten van werkenden te beschermen en de macht van bedrijven en foute uitzendbureaus aan te pakken. Het zou bij wet verboden moeten zijn dat dat je werkgever ook je huisbaas is. Er is een ongekende race naar beneden aan de gang. Collega’s worden tot concurrenten gemaakt. Arbeidsmigratie is een verdienmodel geworden om de lonen laag te houden. Daarnaast wordt er door foute uitzendbureaus veel geld verdiend aan de huisvesting van arbeidsmigranten. Reden genoeg om de ongereguleerde arbeidsmigratie aan te pakken.

Maar de Europese Unie maakt het ons onmogelijk om zelf te beslissen wie hier komt werken en onder welke voorwaarden. Dat moet anders! Op 23 mei kunnen we afrekenen met een Brussel dat de baas speelt om de belangen van het grote geld te dienen.

Door te kiezen voor een Europese Unie die samenwerkt en opkomt voor de rechten van mensen.

Reactie toevoegen

U bent hier