h

Oneerlijke concurrentie

17 september 2020

Oneerlijke concurrentie

In het buitengebied zijn door de jaren heen verschillende bedrijven gevestigd. Als  kleine bedrijfjes gestart. En daarna groter en groter gegroeid. Zodat verschillende bedrijven eigenlijk op een industrieterrein zouden moeten zitten. Het gaat om een flink aantal bedrijven.

Bijvoorbeeld begonnen als een traditioneel loonbedrijfje. En vervolgens gespecialiseerd in grondverzet, transport, aanleg van onder -grondse en bovengrondse infrastructuur en meer.

Regelmatig komt er een verzoek in de gemeenteraad om toestemming te vragen nog verder uit te breiden. En het bestemmingsplan aan te passen. Het bedrijf verplaatsen naar een industrieterrein is vaak geen reële optie. Hierdoor krijgen we te maken met oneerlijke concurrentie. Landbouwgrond is vele malen goedkoper dan industriegrond.

De SP stelt dan ook voor om een BedrijfsSolidariteitsBelasting of -heffing in te voeren. In de commissie kregen we de toezegging dat de wethouder dit gaat onderzoeken. En natuurlijk blijven we alert dat er geen nieuwe bedrijven er bij komen in het buitengebied.

Reactie toevoegen

U bent hier