h

Ga mee naar 't Woonprotest, SP regelt (gratis) vervoer.

11 oktober 2021

Ga mee naar 't Woonprotest, SP regelt (gratis) vervoer.

Foto: SP

Op 17 oktober is de landelijke Woonopstand in Rotterdam. Uit Meierijstad zullen ook mensen naar Rotterdam vertrekken om deel te nemen aan het protest. Omdat de SP het belangrijk vindt dat iedereen mee moet kunnen doen aan het protest, zal er ook een (gratis) bus (vanuit Boxtel) worden ingezet richting Woonprotest.

Foto: SP

Wooncrisis

Nederland kampt met een groot tekort aan betaalbare woningen. Dit geldt voor huurwoningen, maar ook voor betaalbare koopwoningen. Voor een sociale huurwoning zijn er jarenlange wachtlijsten. Betaalbare koopwoningen worden regelmatig opgekocht door vermogende beleggers, waardoor starters en mensen met een lager of middeninkomen weinig of geen kans op een betaalbaar huis hebben.

De afgelopen maanden meldden mensen uit het hele land ruim 1000 verhalen bij de SP voor een landelijk zwartboek over de wooncrisis. De verhalen zijn schrijnend. De woningnood wordt erger en veel huizen duurder en slechter onderhouden. De SP pleit onder meer voor het afschaffen van de verhuurderheffing (een oneerlijke belasting voor huurders), meer betaalbare woningen en het aanpakken van beleggers die huizen opkopen als verdienmodel, en daarmee wonen onbetaalbaar maken voor veel mensen.

Energiecrisis

Naast de huren vormen de stijgende energiekosten meer en meer een probleem voor veel mensen, met energiearmoede tot gevolg. Op dit moment zitten hierdoor naar schatting al een half miljoen mensen in financiële problemen. Een aantal dat de komende tijd naar verwachting fors zal gaan stijgen.  

Aanmelden en verdere informatie:

Mensen die mee willen doen aan de demonstratie kunnen zich aanmelden via: https://doemee.sp.nl/woonopstand. Daar kan iedereen zich ook aanmelden voor gratis busvervoer. De bus vertrekt vanuit Boxtel op zondag 17 oktober om 11:30u aan de achterkant van het NS-station in de Van Salmstraat.

Meer informatie over het protest is te vinden op https://www.woonopstand.nl

SP-raadslid Ruud Merks “Er is een groot tekort aan betaalbare woningen en de energiearmoede neemt toe. De wooncrisis raakt ons allemaal. Ook mensen in Meierijstad. Daarom is het belangrijk ook mensen uit onze gemeente op 17 oktober van zich laten horen. En dat actievoeren werkt is bewezen. Daarbij denken we bijvoorbeeld terug aan de acties om huurverhogingen in de sociale sector met succes tot staan te brengen”.

Reactie toevoegen

U bent hier