h

Energietoeslag Meierijstad

7 april 2022

Energietoeslag Meierijstad

Foto: SP

Energie prijzen rijzen de pan uit. Er is nu al sprake van energie armoede. Bovenop de stijgende inflatie die niet gecompenseerd wordt. De landelijk beloofde 800 euro energietoeslag  is wel het minste wat het kabinet Rutte kan doen. Het uitbetalen van deze 800 euro wat bij de gemeenten wordt neergelegd, zorgt meteen voor onduidelijkheid. Voor de SP fractie reden om vragen te stellen;

In verschillende gemeente is er wat commotie ontstaan wat betreft de uitbetaling van de energietoeslag van 800 euro . Er zijn gemeenten die alvast overgaan tot het betalen van een voorschot. Er zijn gemeenten die nu al zeggen de landelijk toegezegde 800 euro niet volledig uit te kunnen betalen. Ik heb daarom de volgende vragen;

  1. Zijn de voorbereidingen in Meierijstad zodanig, dat de 800 euro aan de bij U bekende mensen die een uitkering van de gemeente ontvangen, in mei uitbetaald kunnen gaan worden?
  2. Behoren de mensen die naast bijvoorbeeld een inkomen tot 120% van de bijstand en een aanvullende uitkering ontvangen hier ook onder?
  3. Gaat Meierijstad de volledige 800 euro uitbetalen?
  4. Zijn er signalen dat het nodig is om nu al met voorschotten te gaan werken? Zo ja, gaat u dat doen?
  5. Na enig zoekwerk kom ik op de site van Meierijstad waar uitleg gegeven wordt over Energietoeslag minima. Kan er op de home pagina een aparte link toegevoegd worden naar deze pagina?
  6. U schrijft op de site, als u tot de minima behoort, kan er vanaf 1 mei een aanvraag bij de gemeente ingediend worden voor de energietoeslag. Wilt u hier bij zetten tot welke  inkomen maximaal mensen dan mogen hebben? Dit kan veel teleurstelling voorkomen.
  7. Komt er een voorbeeld brief waar mensen alleen nog hun persoonlijke gegevens hoeven in te vullen?
  8. Behalve informatie via de site, ga ik ervan uit dat u zeker ook via de gemeentelijke pagina in de plaatselijke kranten, deze informatie kenbaar gaat maken.

Groetjes

Tonnie Wouters

 

Reactie toevoegen

U bent hier