h

SP SUCCES: TELEFOONNUMMER VOOR JURIDISCHE HULP WORDT GRATIS

7 juni 2022

SP SUCCES: TELEFOONNUMMER VOOR JURIDISCHE HULP WORDT GRATIS

Foto: sp / sp.nl

Het telefoonnummer voor advies bij het Juridisch Loket wordt eindelijk gratis. De Tweede Kamer nam een voorstel van de SP aan om dit te regelen. SP-Kamerlid Michiel van Nispen: "Straks kunnen vele Nederlanders gratis gebruik gaan maken van het advies van het Juridisch Loket. Dit is een grote winst voor rechtszoekenden, want gesprekken kunnen lang duren en dat tikt aan. Mensen moeten hun recht kunnen halen en financiële drempels mogen dat belangrijke recht niet in de weg staan."

Jaarlijks krijgen honderdduizenden Nederlanders juridische problemen. Ze worden bijvoorbeeld ontslagen, staan tegenover de gemeente of hebben een conflict met een verhuurder. Zij hebben dan vaak behoefte aan juridisch advies en op tijd juridische hulp krijgen kan grotere problemen voorkomen. Het Juridisch Loket voorziet daar in maar is niet overal fysiek bereikbaar of brengt kosten in rekening voor het telefoonnummer. Aan die extra telefonische kosten komen nu een einde.

Van Nispen: "Tijdens de coronacrisis konden de kosten verlaagd worden omdat fysieke bezoeken niet mogelijk waren. Het is goed dat de Tweede Kamer nu doorpakt en de telefoonkosten definitief afschaft. Dit maakt het echt makkelijker voor mensen om hun recht te halen."

Reactie toevoegen

U bent hier