h

De wethouder van 30 miljoen

23 december 2022

De wethouder van 30 miljoen

Foto: Meierijstad.nl / Meierijstad.nl

Tijdens de raadsvergadering van 15 december stond Veghels Buiten Noordoost op de agenda. Wethouder van Burgsteden (foto) gaf aan, dat verhoging van het beoogde percentage (25%) sociale huur, in dat gebied  naar 35% dertig miljoen euro!!! zou gaan kosten. Op een “winst” van 1.6 miljoen. Onze globale berekening geeft aan, dat met wat creatieve oplossingen dit “verlies” beperkt zou kunnen worden tot een veel lager bedrag. Roept de wethouder zomaar iets, hoe komt hij daar aan? Voor ons een raadsel! Reden om de wethouder om een verklaring te vragen. Via schriftelijke vragen, vraagt SP raadslid Kees van Limpt, of de wethouder kan uitleggen hoe hij aan dit bedrag komt en of en op welke wijze hoe mogelijkheden gevonden kunnen worden om het verlies te beperken

Bouwproject "AAN DE MARKT"

"Nu we toch aan het vragen zijn", moet Van Limpt gedacht hebben.
We hebben vernomen, dat bij het bouwproject “AAn de markt” in Veghel de 25%  sociale huur elders gecompenseerd mag worden. Klopt dit en zo ja: waar dan en op welke manier  vindt financiële compensatie dan plaats?Het daarachter gelegen project op de plaats van het voormalige postsorteercentrum kent volgens onze bronnen eigenaars, die appartementen hebben gekocht om die te gaan verhuren. Geldt voor dit complex woonplicht? Zo nee, waarom niet? Zo ja, gaat de gemeente dan handhaven en op welke wijze gebeurt dat dan?

We wachten de beantwoording van de vragen af,  wordt vervolgt.

Reactie toevoegen

U bent hier