h

Sp Meierijstad voert actie in Amsterdam

12 februari 2023

Sp Meierijstad voert actie in Amsterdam

Foto: SP

Steeds meer mensen kunnen hun energierekening niet betalen. Duizenden mensen kwamen naar het Volksprotest op het Beursplein in Amsterdam. SP Meierijstad was erbij!! Op deze symbolische plek, bij de aandelenbeurs, maakten ze duidelijk dat onze energie geen ‘markt’ behoort te zijn en dat de winsten van energiebedrijven niet naar aandeelhouders behoren te gaan maar ingezet moeten worden om de energierekening te verlagen. Voordat onze energiebedrijven werden geprivatiseerd waren deze veelal in handen van gemeenten en provincies. De SP ziet de komende Provinciale Staten verkiezingen dan ook als de volgende kans om zeggenschap over onze energie terug te pakken.

Foto: SP

 SP-fractievoorzitter Lilian Marijnissen: 'Het is genoeg geweest. Terwijl mensen in de kou zitten, maken Essent, Eneco en Vattenfall samen een miljard winst per jaar. In plaats deze winsten inzetten om onze rekening te verlagen, wordt dit geld verdeeld onder de aandeelhouders. Onze energie hoort niet op de markt. Dit kan en moet anders. Samen pakken we de zeggenschap over onze energie terug en verlagen we de rekening.'

Foto: SP

Foto: SP

Foto: SP

Foto: SP

Foto: SP

Foto: SP

Reactie toevoegen

U bent hier