h

TENTOONSTELLING ‘WEGGECIJFERD, TERUGGEVOCHTEN’ IN Meierijstad

18 juni 2023

TENTOONSTELLING ‘WEGGECIJFERD, TERUGGEVOCHTEN’ IN Meierijstad

Foto: Bert Theunissen

Op vrijdag 23 juni 2023 wordt om 19.00 uur de tentoonstelling ‘Weggecijferd. Teruggevochten.’ geopend in Veghel (Meierijstad) De tentoonstelling is op initiatief van de SP naar Meierijstad gehaald en toont acht grote foto’s van gedupeerde ouders in het toeslagenschandaal. De foto’s zijn afkomstig uit het bijzondere fotoboek ‘Weggecijferd. Teruggevochten.’ waarin honderd door het toeslagenschandaal getroffen ouders, door fotograaf Bert Teunissen zijn geportretteerd.

SP- raadslid Tonnie Wouters ‘In Meierijstad zijn ongeveer 107 gezinnen gedupeerd door het toeslagenschandaal. Deze mensen zijn slachtoffer van dit ongekend onrecht. Deze tentoonstelling over het toeslagenschandaal laat zien dat het toeslagenstelsel een systeem is waarbij de menselijke waardigheid geschonden is en waar deze ouders en kinderen slachtoffer van zijn geworden. Een systeem waarin mensen cijfers zijn en ook zo behandeld worden.’

Bij de opening van de tentoonstelling zal verantwoordelijke wethouder Sociaal Domein, Menno Roozendaal spreken en SP- fractievoorzitter, Ruud Merks zal spreken waarom deze tentoonstelling belangrijk is voor Meierijstad.
Naast gedupeerde ouders, is iedereen van harte welkom bij deze opening.

De tentoonstelling zal tot 14 juli in Veghel te zien zijn op de Noordkade  (bij de silo's).

Zie verder: https://www.sp.nl/weggecijferd-teruggevochten

Reactie toevoegen

U bent hier