h

Verkiezingsprogramma en kandidatenlijst besproken

12 september 2023

Verkiezingsprogramma en kandidatenlijst besproken

Foto: SP

Tijdens onze algemene ledenvergadering op 11 september  in ons partijpand werd met een flink aantal partijgenoten het verkiezingsprogramma "Nu de mensen" en de kandidatenlijst voor de komende verkiezingen van 22 november besproken. 

Na een inleidend filmpje met Renske Leijten werden de inleiding en de hoofdstukken besproken en dat leverde geanimeerde en soms felle discussies op. Uiteindelijk heeft dat geleid tot een achttal wijzingsvoorstellen en een motie, die vanuit onze afdeling Meierijstad ingebracht zullen worden tijdens de bespreking ervan op het congres van 23 september. Want daar zal het definitieve programma door de leden van de SP worden vastgesteld. Waarin “ons verhaal” met onze oplossingen, analyses en alternatieven voor een eerlijkere en meer solidaire maatschappij zullen worden beschreven. 

Ook de kandidatenlijst werd ingeleid met een filmpje, waarin Nine Kooiman sprak over de procedure, de tijdsdruk, afwegingen en uitgangspunten. Wat uiteindelijk deze conceptlijst heeft opgeleverd. Na wat op- en aanmerkingen hierover kon de afdeling akkoord gaan met dit concept. Ook de lijst zal tijdens het congres worden vastgesteld.

Er werd afgesproken met welke delegatie we vanuit onze afdeling zullen afreizen naar het congres in Arnhem op 23 september. Om aan het eind van die dag een definitief programma en een definitieve lijst te kunnen presenteren aan potentiele kiezers. Waarmee we op vele plaatsen in Nederland campagne kunnen gaan voeren in de hoop op een goed en bevredigend resultaat. Met minder tweedeling, minder armoede en meer solidariteit en eerlijkheid. En hopelijk een toenemend vertrouwen in “onze” politiek.

Voor ons als afdeling betekent het actie en campagne, maar een campagneteam daarvoor is ook al samengeteld. Dus we kunnen ervoor gaan.

Reactie toevoegen

U bent hier