h

Ruud Merks

06-23008346

Effe voorstellen: Ik ben Ruud (Rudy, eigenlijk van huis uit) Merks (1968), geboren en getogen in Schijndel.  Met twee grote  broers groeide ik op, op de Boschweg. (eerst op de Oude Molenheide en daarna in de Tulpstraat.) Na vier jaar te hebben gewoond in Vught verhuisde ik in 1998 naar Wijbosch Nu woon ik al weer  zeven jaar op de Hoevenbraak.  Ik heb twee kinderen. Elle (1999) en Tom (2001)

Op de MEAO, ontstond mijn interesse in de politiek. Vooral bij het vak publiekrecht, werd er veel gesproken over de politiek. Ik kwam er al snel achter dat ik toch wel erg links was. Thuis liet ik weten, als ik ooit in de politiek zou gaan, dat dit voor de SP zou zijn. Daar had ik veel sympathie voor gekregen, zeker gezien hun activiteiten  in Schijndel. Tja...en op een avond in 1987 staat opeens Tonnie Wouters aan de deur met tribunes....en dan is één en één meteen twee en ben ik meteen lid geworden. Al snel werd ik actief voor de SP en dat is nooit meer overgegaan. In 1990 stond ik voor het eerst op de lijst.

In 1998 werd ik commissielid Financiën en grondgebiedszaken, en kwam in 2000 in de gemeenteraad, van Schijndel. In de voormalige gemeente Schijndel mocht ik in 2010 (samen met Tonnie Wouters) en 2014 de lijst aanvoeren.  Ook bij de herindelingsverkiezingen in 2016 voor de gemeente Meierijstad, was ik lijsttrekker..

In de bijna 35 jaar dat ik lid ben van de SP, heb ik de SP zien opgroeien van een kleine partij, naar een grote landelijke partij. Bijzonder was dat ik aanwezig was op de verkiezingsavond in 1994, toen Jan Marijnissen en Remi Poppe, als eerste SP-ers in de Tweede Kamer werden gekozen. Wat een prachtig ontroerend moment. Ook ontroerend, maar dan de andere kant op, was het overlijden in 2010, van mijn grote inspirator Ger Wouters. Wat was dat een Topper.

Waarom ​​de SP? Een eerlijke verdeling in onze maatschappij, opkomen voor mensen met een beperking en de “zwakkere" in onze samenleving.

Ik kan absoluut niet tegen onrecht. En nog sterker het
onrecht dat wordt aangedaan tegen mensen, die zich er niet tegen kunnen verzetten. Niemand is gelijk, maar iedereen is gelijkwaardig. We moeten elkaar respecteren om wie we zijn.  Waarom zouden mensen met bv een andere huidskleur, geaardheid of geloofsovertuiging minder zijn dan
andere mensen?

Favoriete lijfspreuk(en):

"heb een ander lief zoals gij u eigen lief hebt, dan zou de wereld er een stukje beter uitzien"  

"Doe mar zoetjes aon"

"'Whoever Saves One Life, Save The World Entire" ( quote uit Schindlers List)

"ik heb niets tegen rijkdom, maar wel iets tegen armoede"

Favoriete Film Schindlers List

Favoriete TV-programma Studio Sport

Favoriete Muziek “Foute” muziek  en de jaren 80 en Franse Chansons

Sport Wielrennen, voetbal (kijken) en seizoenskaarthouder van Fc den Bosch

Favoriete Vakantiebestemming Als er maar bergen zijn.

Kunst: De hele “kunst” van het spreken is begrepen te worden.

 

U bent hier