h

Huis&Erf gaat werken aan energiebespraing bestaande woningen

18 april 2006

Huis&Erf gaat werken aan energiebespraing bestaande woningen

Een positieve reactie op de vraag aan Huis&Erf om mee te werken aan energiebesparing in de bestaande bouw. Op 11 mei is een convenant hiertoe ondertekend.
Dat is goed voor huurders, want de gasrekening wordt een steeds groter deel van de maandlast. En vaak zijn de goedkoopste huizen het slechts geisoleerd. Daardoor betalen mensen met het laagste inkomens die daar wonen, zich vaak suf aan gas.

Reactie op vraag Tonnie Wouters

Doel van de convenant is energiebesparing en reductie van de CO2-uitstoot in de bestaande woningvoorraad, zo laat directeur Phiffrons weten als reactie op een vraag van SP-raadslid Tonnie Wouters.
Enkele van de doelstellingen uit de energieconvenant zijn:

  • met huurders communiceren over energiebesparing
  • het opnemen van energie in strategsich voorraadbeheer
  • toepassen van energiebesparende maatregelen bij ingrijpend onderhoud.

Komende weken vindt afsluitend overleg tussen de bouwvereniging en gemeenten plaats. Onderdeel van deze afspraken is de gezamelijke inspanningen om de energielasten te beperken.

 het gaat in de goede richting

Een stapje in de juiste richting

Het SP-raadslid vindt dat het antwoord een stap in de goede richting is. Het is goed voor toekomstige generaties, als er aan reductie van CO2 gedaan wordt. Het is bovendien goed voor de portemonnee van de huurders. Die portemonnee is immers fors dunner sinds de invoering van huurtoeslag in plaats van huursubsidie en sinds de invoering van zorgtoeslag en particuliere zorgverzekering in plaats van het ziekenfonds.

Tonnie is wel verbaasd dat de bouwvereniging nog niet op de hoogte was van nieuwe subsidies. 'Hopelijk heb ik door hen hierop te wijzen, snelle actie kunnen bevorderen.'

 

Zie ook het artikel van 20 maart op deze site

 

U bent hier