h

Wonen - Huis & Erf

2 mei 2019

Huur te duur!!!!!

Foto: Pixabay.com / Pixabay.com

Voor veel mensen is dit de harde werkelijkheid. Elke maand zijn de woonlasten die er mede voor zorgen dat er financiële problemen zijn of kunnen ontstaan. De huurstijgingen in de sociale sector moeten aan banden gelegd worden. Een eerste stap lijkt gezet te kunnen worden.

Lees verder
10 december 2018

Prestatieafspraken: veel woorden, geen daden.

Foto: SP

Tijdens een beeldvormende avond op 6 december presenteerden de woningbouwcorporaties de prestatieafspraken, die zij samen met de gemeente Meierijstad hebben gemaakt. Met doelen voor het jaar 2019. Ook hier veel mooie woorden, een groot aantal aandachtspunten als dynamiek, duurzaamheid, welzijn en zorg. Samenwerking is het belangrijkste thema. En de grondprijs komt nog ter sprake. Zorgen ook over de stijgende bouwkosten worden genoemd. Maar concrete cijfers over wat er waar en wanneer gebouwd worden ontbreken totaal.

Lees verder
26 september 2018

0 extra (tijdelijke) huurwoningen tot nu toe

In het Brabants Dagblad van 22 september een artikel: de missie is mislukt: 0 extra huurwoningen. In de tekst van het artikel wordt duidelijk dat bij de woningcorporaties Area en Woonmeij de voorkeur ligt voor sociale woningbouw bij permanente huurwoningen. En dat er een gebrek is aan gronden of gebouwen ook voor tijdelijke huurwoningen.

Lees verder
19 januari 2018

Wethouder laat Boschweg in de kou staan

"Bloemenwijk Schijndel baalt van onderzoek naar Kajuit." Het hele traject dat wij hebben afgelegd wordt in de prullenbak gegooid". "Ik voel me bedrogen en belogen door Meierijstad".  Zo begon SP fractievoorzitter Ruud Merks zijn betoog over de gang van zaken rondom het wijkgebouw op de Boschweg. Het waren enkele citaten van bewoners, die hiermee hun visie gaven over de plannen van het college. Merks kon zich dat wel voorstellen. 

Lees verder
14 december 2016

Bouwvereniging Huis en Erf: Nog niet goed

Het gaat niet goed bij bouwvereniging Huis en Erf. In 10 jaar tijd komt er voor de vijfde keer een nieuwe directeur-bestuurder. De sinds 10 jaar geleden ingevoerde twee-lagen structuur,
een directeur-bestuurder en een Raad van Toezicht, is duidelijk geen succes. Huis en Erf is gelukkig wel nog een vereniging. Maar sinds de twee-lagen structuur mogen de leden niet meer hun voorzitter en bestuur kiezen. 
En heeft de directeur-bestuurder, Marcel Meulen, het alleen voor het zeggen. En moet de Raad van toezicht controleren. Natuurlijk moet je de directeur vervangen als hij niet goed functioneert. Je kunt je ook afvragen of de Raad van Toezicht de afgelopen drie jaar de directeur wel voldoende heeft gecontroleerd en heeft gecorrigeerd.

Lees verder
18 juni 2015

Huurders voormalig Gemeentelijk Woningbedrijf in actie

De huurders van de ‘oude ‘ Hoevenbraak en de huurders van de Deken Beakersstraat zijn tevreden over hun woningen. Zij geven aan wel erg graag dubbel glas te willen. Dat blijkt uit een onderzoek dat de SP onlangs in de buurt heeft gehouden.

Foto: SP
Lees verder
8 december 2014

Vier voorstellen voor meer macht voor huurders

Deze week bespreekt de Tweede Kamer de nieuwe  wet op de Woningcorporaties. Eén van de belangrijkste lessen van de Parlementaire Enquêtecommissie Woningcorporaties is dat de huurder weer centraal moet komen te staan en woningbouwcorporaties zich moeten richten op de
sociale volkshuisvesting.  De SP is helder: ‘Een sterke positie van de huurder als direct belanghebbende kan - naast goed toezicht en duidelijke regels - schandalen zoals we die de afgelopen jaren hebben gezien voorkomen. Het is tijd dat de volkshuisvesting weer in publieke handen komt met een grote rol voor de huurder.’

Lees verder
14 juli 2014

Meerderheid raad akkoord met onbetaalbare huren

Dorp/abs, CDA, PvdA zijn van mening dat de huren in Schijndel fors mogen stijgen. Vele jaren lang waren de huren van Huis en Erf rond de 50% van het max. redelijk. Nu mag Huis en Erf ze opschroeven naar 75% van het max. redelijk. Huren van ruim boven de 700 euro tot 1000 euro worden in Den Haag redelijk genoemd.  De verkiezingspraatjes over dat betaalbare huren in Schijndel voor de partijen belangrijk zijn, zijn snel vergeten...

Lees verder
19 december 2013

PvdA laat huurders keihard zakken

De SP  heeft geen goed woord over voor de schandalige draai van de PvdA in het debat in de Eerste Kamer over de verhuurderheffing: 'Na alle ophef van de afgelopen dagen en uren laat de PvdA zich als het erop aan komt, blij maken met minder dan een dooie mus. De hele fractie stemt in met het weghalen van 1,7 miljard euro uit de volkshuisvesting. Het gevolg: Huis en Erf betaalt 2,5 miljoen per jaar aan verhuurdersheffing. Dus het spekken van de landelijke schatkist... Het geld komt in de algemene middelen terecht, dus ook voor Jsf aankoop.  Daar komt nog bovenop 800.000 euro voor verlies Vestia. Dus 3,3 miljoen per jaar per jaar betalen Schijndelse huurders aan het Rijk, geld wat ook in Schijndel geinvesteerd zou kunnen worden.

Lees verder
6 december 2013

Directeur Huis en Erf dik betaald.!!!

 
 
De NOS heeft de salarissen van de directeuren van bouwverenigingen ten opzichte van elkaar vergeleken. De directeur van Huis en Erf, met 3500 woningen zou 199.000 euro verdienen. Ter vergelijking,  de directeur van een woningbouwvereniging in Waalwijk, met 8129 woningen verdient 162.000, incl pensioen. 
Lees verder

Pagina's

U bent hier