h

Oude Hoevenbraak: prachtwijk - krachtwijk

22 november 2007

Oude Hoevenbraak: prachtwijk - krachtwijk

Enkele leden van de SP doen onderzoek in hun wijkje, bij wijze van spreken bij hun buren. De oude Hoevenbraak is een bijzonder wijkje.

In de oude Hoevenbraak is een wijkje met alleen maar huizen van het type: twee-onder-een-kap. Bij eigen woningbezit is een twee-onder-een-kapper de favoriete woning. En hier gaat het om huizen met vaak nog een redelijke huur, helaas niet altijd.

Ruim

In deze wijk staan de huizen in een ruim opgezette straat, het zijn vaak huizen met een grote tuin. En, uiteraard ook een eigen achterom. Het is niet voor niets dat de huizen in deze wijk niet lang leeg staan. Vaak zijn nieuwe huurders al aan het proberen een toezegging te krijgen voordat het huis leeg is...

Ontwikkelingen

De wijk is in ontwikkeling. Afgelopen zomer nog heeft de gemeenteraad besloten dat de Regenboogschool naar de Hertog Jan II laan moet. Op de plek waar de voormalige Paulusschool staat, komt een school met 25 klassen. Zo’n grote nieuwe school gaat de wijk beïnvloeden. Of deze invloed positief of negatief wordt, dat moet nog blijken.
De actieve SP-leden willen weten wat hun medewijkbewoners vinden van de wijk waarin zij wonen.

Een paar minuutjes van uw tijd

Zij willen de ervaringen van alle wijkbewoners bij elkaar brengen en die gebruiken om een toekomstplan voor de wijk te maken. Want zo’n unieke wijk, dat is iets om trots op te zijn. Zo’n unieke wijk is iets om te koesteren bovendien. En, waar nodig, te verbeteren!

De vragen

Er wordt onder andere gevraagd naar:

  • Wat vindt u van uw buurt>
  • Hoe beoordeelt u het huis dat u huurt?
  • Hoe ervaart u de sfeer in de wijk?
  • Wilt u in deze wijk blijven wonen? En waarom?
  • Vindt u het aangenaam wonen in deze authentieke wijk? En waarom?
  • Bent u van mening dat de wijk verbeterd kan worden? En wat dan?

Wordt vervolgd.

U bent hier