h

Oude Hoevenbraak - Schijndel

13 mei 2017

Oude Hoevenbraak goede grond voor... Tomatenplantjes

Foto: SP

Zaterdagmiddag hebben we de bewoners van de ‘oude’ Hoevenbraak     ( het voormalig gemeentelijk woningbedrijf) gefeliciteerd met het behoud van hun wijk. De bouwvereniging gaat de woningen opknappen!! Drie keer is scheepsrecht. De gemeente was in de jaren 80 eerder van plan de wijk te slopen. Dankzij de actie van de bewoners is toen de sloop niet doorgegaan. De tweede keer van dreigende sloopplannen hebben de bewoners dit opnieuw weten te voorkomen. Met toen de SP-wethouder Ger Wouters als verantwoordelijke, zijn de woningen verkocht aan Bouwvereniging Huis en Erf. In de verkoop voorwaarde opgenomen dat de woningen tot 2020 niet gesloopt mochten worden. Nu in 2017 zijn eerdere sloopplannen voor de wijk opnieuw voorkomen en worden de woningen opgeknapt. En hiermee heeft Schijndel een stukje ‘Levende Geschiedenis’ van de wederopbouw na de oorlog behouden.   Hieronder een uitgebreide fotoreportage

Foto: SP
Lees verder
3 mei 2017

breaking news: Oude Hoevenbraak blijft behouden

Foto: mooischijndel

Fantastisch nieuws: Huis en Erf heeft vandaag officieel bevestigd, aan de bewoners van de oude Hoevenbraak, dat hun huizen worden gerenoveerd en niet worden gesloopt. Huis en Erf: "Uit onderzoek is gebleken dat de bewoners graag in de woningen wonen en dat er geen directe noodzaak is om de woningen te slopen"  Huis en Erf verbindt hieraan de conclusie, om de woningen te renoveren, zodat ze nog tien minste 25 jaar mee kunnen.

Lees verder
19 april 2017

'oude' Hoevenbraak behouden!!!!!!!

Foto: SP

Het lijkt erop dat de 'oude ' Hoevenbraak behouden blijft. In de begroting van Huis en Erf is voor dit jaar een flink bedrag opgenomen om de 'oude 'Hoevenbraak te RENOVEREN. De tijdelijke directeur-bestuurder (interim) bevestigde dat hij wil dat de wijk opgeknapt wordt. Heel goed nieuws voor de bewoners. Een grote meerderheid van de bewoners willen geen sloop van de wijk, opknappen ja en als het kan zeker betere isolatie van de woningen. Bewonersacties die samen met steun van de SP gevoerd zijn krijgen een resultaat.

Lees verder
6 september 2016

Eerste succes actie is binnen!

Foto: Barend Hoogteijling
Sinds november 2015 hebben de bewoners van het voormalige gemeentelijk woningbedrijf (GWB) de ‘oude Hoevenbraak’ zich opnieuw verenigd in het comité Levende Geschiedenis. Zij voeren nu voor de derde keer actie tegen sloopplannen voor hun wijk. Al twee keer eerder zijn de sloopplannen dankzij acties van tafel gegaan. (Zie: acties   "Oude Hoevenbraak")  Wordt het voor deze wijk, drie keer is scheepsrecht? Het zou kunnen. Want opnieuw is er een succes te melden. Definitieve besluitvorming over de wijk is opnieuw uitgesteld.Lees verder
20 november 2015

We gaan voor het behoud van de Oude Hoevenbraak!

Foto: Reem Groot

Afgelopen dinsdag was een succesvolle bijeenkomst in de Vink. Vrijwel unaniem hebben de vele aanwezige huurders besloten dat we gaan voor het behoud van deOude Hoevenbraak en de karakterstieke huizen in de Deken Baekersstraat en deze woningen niet gesloopt mogen worden. Actie zal nodig zijn. We hebben al de steun van het Monumentenhuis Brabant.

Foto: SP
Lees verder
5 november 2015

17 NOVEMBER bijeenkomst Slopen? Bezopen! Oude Hoevenbraak

Foto: Reem Groot / Reempix

Er zijn (weer) plannen om de wijk Oude Hoevenbraak te slopen. Deze plannen vinden wij bezopen! Daarom hebben wij een buurt bijeenkomst georganiseerd in De Vink.

Lees verder
4 oktober 2015

Er is toekomst voor de 'Oude Hoevenbraak'

Huis & Erf is nog steeds van plan om de historische arbeiders woningen in de Oude Hoevenbraak en Deken Baekersstraat  te slopen! De vorige keer dat Huis & Erf deze plannen wilde gaan uitvoeren heeft het comité dat de sloopplannen tegen heeft kunnen houden een rapport gemaakt ovder de levende geschiedenis van de wijk.

Lees verder
8 september 2015

Sloop plannen opnieuw ter tafel

Foto: Barend Hoogteijling

Helaas laat ook de nieuwe directeur van Huis en Erf, M. Meulen zijn gevoel voor historisch erfgoed niet spreken. De historische arbeiders woningen van net na de oorlog in de 'oude'  Hoevenbraak komen opnieuw onder vuur te liggen.

Lees verder
4 juni 2013

Raad heeft maling aan overeenkomst GWB

De fracties van het CDA, de PvdA, VVD, Dorp/Abs hebben kleur bekend. Zij zijn het eens met het college over de ontheffing die dit zelfde college heeft gegeven. Deze ontheffing zorgt ervoor dat de huren van het voormalig Gemeentelijk Woning Bedrijf extra verhoogd gaan worden. In de raadsvergadering van 30 mei probeerde de SP fractie via een interpellatie, de raad tot andere gedacht te brengen.

Lees verder
7 juli 2010

vergeten afspraken

Vergeten afspraken?
Huis en Erf heeft in 2000 afspraken gemaakt toen ze het voormalig gemeentelijk woningbedrijf overnamen. Het lijkt er soms op dat de afspraken die toen gemaakt zijn en die Huis en Erf nu niet uitkomen, vergeten zijn. Maar niet door ons. Daarom zijn de huurders van het voormalig gemeentelijk woningbedrijf ook op de hoogte gebracht.
Zie onderstaande folder.

Lees verder

Pagina's

U bent hier