h

Podium moet snel gerealiseerd worden

2 november 2007

Podium moet snel gerealiseerd worden

Ruim 6 jaar geleden heeft de Schijndelse gemeenteraad besloten dat er een podiumaccomodatie moet komen. Op Schijndelse maat, die ook gebruikt kan worden door de Schijndelse verenigingen. Hans Brus deed het aanbod dit te betalen. Ondanks dit aanbod zijn de initiatiefnemers en gemeente in de praktijk geen milimeter gevorderd bij de realisatie.

Tonnie WoutersTonnie Wouters hierover in de raadsvergadering van 1 november:

De laatste keer dat de wethouder inging op de plannen voor een theater, nam de raad genoegen met zijn opmerking die erop neer kwam, het is niet aan de gemeente, we zijn afhankelijk van anderen.
De SP heeft toen meteen gereageerd dat het wel degelijk aan de gemeente is. De door de gemeente beloofde podiumaccommodatie is er namelijk nog steeds niet. Geen enkele steun kregen we hierin vanuit de raad.

SP wil garen op de klos

Onze verenigingen wachten nu ongeveer al 6 jaar. Wouters: 'Ik stel voor dat we een deadline in stellen.'
Het college krijgt nog twee maanden de tijd. Is er dan geen duidelijkheid over de start van de bouw, dan worden er andere mogelijkheden gezocht voor het maken van een andere podiumaccommodatie, een op Schijndelse maat.

Hoe het ook nog kan

Wouters:

Voorbeeld (en dan kom ik terug wat we al eerder voorstelden) een verbouwing in het Spectrum, zodat de Schijndelse verenigingen eindelijk gebruik kunnen gaan maken van een podium. Toen wij voor het eerst met deze suggestie kwamen moest het Spectrum nog gebouwd worden, en had het allemaal veel efficiënter en wellicht goedkoper gekund. Toen was het bouwen van een podium in ons sociaal cultureel centrum volgens de wethouder zoiets als vloeken in de kerk, want het City Theater zou en moest erdoor komen.
Achteraf mogen we al beginnen te concluderen dat het er op lijkt dat de Schijndelse gemeenschap toen is blij gemaakt met een dood vogeltje.

Partijen zullen kleur moeten bekennen

Om te zorgen dat het verder gaat dan alleen maar praten over, dient de SP hiervoor een motie in. Wij vinden dat het hoog tijd wordt dat de Schijndelse verenigingen het podium krijgen dat zij verdienen. Een podium dat hen al jaren is voorgespiegeld door de gemeente.

 

2007 is een politiek jaar om niet trots op te zijn

 

U bent hier