h

Woningen gebruikt als kantoor

9 april 2008

Woningen gebruikt als kantoor

Huis en Erf heeft al één woning in de Deken Baekersstraat in gebruik als kantoor en/of werkruimte. Binnenkort komt er nog een woning vrij. Deze wil Huis en Erf aan een aannemer in gebruik geven. Tonnie Wouters vindt dat je het niet kunt maken om woningen aan de woningmarkt te onttrekken terwijl er wachtlijsten van woningzoekenden zijn.

Hier moet worden ingegrepen

Wouters is duidelijk. Zij vindt dat de gemeente moet ingrijpen: 'wat Huis en Erf doet is niet te verkopen aan woningzoekenden.'

Strijdig met bestemmingsplan

Het raadslid kan zich ook niet voorstellen dat Huis&Erf twee woningen zomaar als kantoor mág gebruiken. In het bestemmingsplan is immers geregeld dat het om woningen gaat, niet om kantoren of werkplaatsen. Wouters: vandaar ook mijn vraag of de gemeente medewerking verleent heeft aan een (tijdelijke) wijziging van de bestemming van de huizen.

bouwketen

Tonnie Wouters snapt dat er bij een bouw zoals in die in de Deken Baekersstraat gepland staat, bouwketen en dergelijke nodig zijn:

'Dat is logisch. Maar goede huizen hiervoor gebruiken, dat kan echt niet! De huizen moeten onmiddellijk ingezet worden om woningzoekenden te huisvesten.'

Laten we hopen dat de gemeente de belangen van woningzoekenden zwaarder laat wegen dan het voordeel van de aannemer om geen bouwketen te hoeven plaatsen.

 

HIeronder de brief van Tonnie Wouters aan burgemeester en wethouders

 

Aan het college van B&W
Markt 20
Schijndel

Schijndel 8 april 2008

Betreft: onttrekken woningen aan de woningmarkt

Geacht college,

Sinds enige tijd gebruikt Huis en Erf de woning Deken Baekersstraat 60 als kantoor/ werkruimte. Dit betekent dat deze woning dus niet toegewezen kan worden aan een van de vele woningzoekenden in ons dorp.

Binnenkort komt er nog een woning leeg in de Deken Baekersstraat. Ik heb vernomen dat Huis en Erf ook deze woning aan de woningmarkt wil gaan onttrekken. De woning zou gebruikt kunnen gaan worden door de aannemer die de woningen bij het Bekkershuis gaat bouwen.

Ik ben van mening dat deze gang van zaken absoluut niet kan. Een enorme wachtlijst met woningzoekenden en dan twee woningen gebruiken, niet om in te wonen, maar als kantoor/werkruimte inrichten is niet uit te leggen. Zelfs al is het als tijdelijk bedoeld.

Aan u de vraag,

  • Bent U hiervan op de hoogte?
  • Zo ja, gaat u Huis en Erf erop aanspreken dat woningen bedoeld zijn om in te wonen?
  • Gaat u Huis en Erf erop aanspreken dat u geen toestemming geeft om (tijdelijk?) een andere bestemming te geven op de genoemde woningen?

Hopend op een snelle reactie met vriendelijke groet
Tonnie Wouters

U bent hier