h

Sloopplan van tafel

8 oktober 2009

Sloopplan van tafel

De kogel is door de kerk: het sloopplan voor de Oude Hoevenbraak is officieel van tafel. Directeurbestuurder André Phiferons maakte dit vanavond bekend in de vergadering van de raadscommissie

stikje van de Populierstraat

Verrassing

Huis&Erf was in de commissie uitgenodigd, om uitleg te geven over hun plannen voor de huizen van het voormalig gemeentelijk woningbedrijf. Na eerst uitleg gegeven te hebben over al het goede van deze plannen, besloot dhr. Phiferons met de constatering dat er geen draagvlak is voor hun sloop- en herbouwplan. En dus zag hij af van doorzetten van dit plan.
Zijn aankondiging kwam voor veel commissieleden als een verrassing. Ook de wethouders gaven er blijk van dit niet verwacht te hebben.

Ook stop tijdelijke verhuur

Hij kondigde vervolgens ook aan dat er een einde zou komen aan het AdHoc-verhuren van leegstaande huizen. Deze tijdelijke verhuur is een doorn in het oog van de huurders met een vast huurcontract. Mensen met een tijdelijk huurcontract hebben geen belang bij het huis en de wijk. En in diverse gevallen is dat goed te zien aan de verwaarlozing van de tuin. Ook deze huurders dienen een gewoon, permanent huurcontract te krijgen.

Vervolg

Samen met het stoppen van de sloopplannen is dit de tweede eis van de actievoerende huurders waaraan toegegeven wordt. Nu nog het opknappen en versterken van de huizen en de wijk en er een beschermd dorpsgezicht van maken.

Wij nemen aan dat de huurders in actie blijven om ook deze wensen gerealiseerd te krijgen.


U bent hier