h

639.452 euro gemeenschapsgeld in het putje City Theater

2 december 2010

639.452 euro gemeenschapsgeld in het putje City Theater

Maar liefst 639.452 euro gemeenschapsgeld is er betaald aan de verschillende eigenaren van het City Theater. Vanaf 1984 was het de familie Steenbakkers en sinds januari 2005 zijn de eigenaren, V.O.F. Van den Brand/Sanders. De gemeente Schijndel betaalde dit bedrag zodat in afwachting van een theater de Schijndelse verenigingen voor 40 dagdelen per jaar gebruik konden maken van de City. De 40 dagdelen zijn nooit gehaald. En het noodzakelijke onderhoud aan het City theater is verwaarloosd. Met als resultaat een gebouw waar met goed fatsoen geen voorstelling geven kan worden.

Gelukkig ziet nu ook het college van B&W geen heil meer in het voortzetten van de overeenkomst met de laatste eigenaren vd Brand/Sanders. Per 13 oktober is de overeenkomst schriftelijk opgezegd per 1 januari 2011. Behalve dat het gebouw niet langer voldoet zijn het aantal voorstellingen die door Schijndelse verenigingen gegeven worden bedroevend laag. Bijvoorbeeld in 2008 slechts 14 voorstellingen, in 2009 17 voorstellingen en in 2010 slechts15 voorstellingen. waarvan 10x door de filmclub Schijndel.

Kansen niet opgepikt

Behalve de keer dat Brus aanbood om Schijndel een gratis theater te schenken en later het aanbod deed om 'zijn' theater in het City theater onder te brengen, heeft de SP aangedrongen en gestemd voor een theater op Schijndelse maat. Bij de verbouw van het Elde college was de mogelijkheid de aula daar aan te passen voor de voorstellingen van de Schijndelse verenigingen. Het Spectrum moest nog gebouwd worden! Een unieke kans om daar een podiumaccomodatie te maken op Schijndelse maat. De meerderheid van de raad was steeds een andere mening met als resultaat nu, nul komma niks voor de verenigingen. De SP blijft zich inzetten voor een podiumaccomodatie op Schijndelse maat. Het Spectrum is met wat aanpassingen hiervoor prima geschikt. De filmclub maakt al gebruik van het Spectrum. Nu nog een podium voor bijvoorbeeld de toneelverenigingen, Torondo die geweldig mooie voorstellingen geeft. En alle andere schijndelse verenigingen.

U bent hier