h

Incasso beleid Huis en Erf

4 maart 2012

Incasso beleid Huis en Erf

Huis en Erf heeft sinds kort een nieuw incasso beleid. Zij willen voorkomen dat huurders een huurachterstand gaan krijgen. Het is goed dat Huis en Erf in vroeg stadium hierop willen inspelen. Maar wanneer heeft een huurder huurachterstand???

De meeste huurders hebben in hun huurcontract staan dat de huur voor de 10e van de maand betaald moet worden. Maar ook krijgen veel huurders hun inkomen pas op de 25e van de maand op de bank rekening gestort. En maken dan vervolgens de huur netjes over.

In het nieuwe incassobeleid hebben al deze huurders een huurachterstand. En krijgen twee dagen na de 10e een herrinnering en tegelijkertijd een boete bedrag. Als de huurder niet meteen betaalt of contact opneemt met H&E, een paar dagen daarna een brief met de aankondiging van een deurwaarder en de dreiging van huis uitzetting. Waarbij de kosten voor rekening van de huurder komen.

Met dit beleid worden trouwe huurders, die elke maand de huur betalen, welliswaar niet voor de 10e, maar wanneer ze hun inkomen hebben op de bank hebben en dus kunnen betalen, onnodig op extra kosten gejaagd door de boete. Elke maad een boete loopt enorm in de papieren. De dreiging van deurwaarder en huisuitzetting heeft en enorme impact. Deze huurders hebben geen huuracterstand. H&E kan in hun computerbestand precies zien welke huurder wel elke maand betaalt en wie niet.

Tijdens de ledenvergadering bracht Tonnie Wouters dit nieuwe beleid ter sprake. Op het spreekuur van onze Hulp en Informatiedienst hebben verschillende huurders over deze gang van zaken aan de bel getrokken. Wat Huis en Erf wil kan niet. Zij kunnen onmogelijk zomaar een maand huur inlopen. En waarom? De huur wordt toch elke maand betaald. Opbellen naar de bouwvereniging geeft ook geen oplossing.

Huis en Erf erkende het probleem. En gaan ermee aan de slag.

U bent hier