h

Bezwaarschriften actie Huis en Erf levert succes op

29 mei 2012

Bezwaarschriften actie Huis en Erf levert succes op

Het zogenoemde OnderhoudsABC bij Huis en Erf is van de baan. De ruim 500 bezwaarschriften tegen de plannen van Huis en Erf hebben succes opgelevert. Begin januari kondigde de toenmalige interim direkteur nog aan dat de glasverzekering voortaan door de huurders betaald zou moeten worden. Dat besluit wordt teruggedraaid. Ook de rioolservice zou voor rekening van de huurders komen. Ook dat besluit wordt teruggedraaid. Het serviceabonnement blijft wel van kracht.

Het is heel goed geweest dat ruim 500 huurders bezwaar hebben gemaakt. Twee van de drie verslechteringen worden teruggedraaid. Prima.
Bij alle huurders van voor april 2004 blijft de glasverzekering gratis. Dit abonnement komt te vervallen. De huurders die zich al hadden aangemeld voor het zogenoemde OnderhoudsABC krijgen datgene wat al betaald is terug.

Per direct en voor alle huurders heeft Huis en Erf besloten dat de rioolservice voor rekening van Huis en Erf blijft. Huurders die voor deze service al betalen doen dat vanaf nu niet meer. Nieuwe aangemelde abonnementen voor de Rioolservice komen te vervallen.

Het serviceabonnement blijft wel. Huurders kunnen zich hiervoor aanmelden, maar het moet niet. Het onderhoud aan de woningen blijft Huis en Erf gewoon doen. Daar betalen de huurders huur voor en het is ook in het belang van de bouwvereniging dat de woningen goed onderhouden worden. Wanneer Huis en Erf een aantal reparaties die nu ook al voor de huurders zijn overneemt, dan wordt de huur met € 5,- verhoogd.

Het is goed dat er geluisterd is naar de huurders. En het is goed dat huurders zich hebben laten horen.

U bent hier