h

SP Veghel krijgt veel vragen van woningzoekenden

9 mei 2012

SP Veghel krijgt veel vragen van woningzoekenden

De hulpdienst van de SP Veghel krijgt regelmatig vragen van woningzoekenden die in grote nood zitten omdat zij geen woning kunnen krijgen. Het toewijzingsbeleid van de gemeente Veghel si namelijk zodanig dat een woningzoekende 7 jaar op een woning moet wachten.
Onlangs besteedde SkylineTV hier aandacht aan. Zie hiervoor het volgende videoverslag:

Hoe oneerlijk, vreemd en problematisch de situatie voor een wonignzoekende kan zijn blijkt uit onderstaande mail.

"Beste hulpdienst,
Lang geleden dat ik iets van me heb laten horen maar nu, na bijna 7 jaar heb ik dan toch eindelijk een huis aangeboden gekregen van Woonbelang.
Ik ben heel blij met het nieuws.
Wat een beetje jammer is, is dat ik na zo vaak particulier ergens wonen mijn spaarcenten bijna opgemaakt heb door iedere keer weer kosten te maken door de verhuizingen.
Wat ik echt te erg voor woorden vind is wat ik vandaag te horen heb gekregen. Ik kom een oude bekende tegen die zich 3 jaar geleden heeft laten inschrijven bij Woonbelang.
Ik vertelde dat ik een woning had toegewezen gekregen. Zij vertelde me dat zij die woning ook aangeboden had gekregen, maar deze had afgewezen.
Ik die al 7 jaar ingeschreven sta en ook werkelijk alles wat in mijn vermogen ligt, heb gedaan om een woning te krijgen via Woonbelang, heb niet eerder dan haar, die 3 jaar ingeschreven staat, de woning aangeboden gekregen. Ze wist me ook te vertellen dat ze vorige maand 2 woningen had aangeboden gekregen.
Ik moet dit verhaal even aan je kwijt.
Vriendelijke groet,
(naam bekend bij de redactie)"

De beste manier om dit soort problemen te voorkomen is te zorgen dat er woningen gebouwd worden waar behoefte aan is. Dus geen dure koopwoningen , maar gewone, betaalbare huurwoningen, waar de SP al jaren voor pleit.
Daarnaast wil de SP dat er een eerlijker toewijzingsbeleid komt en gaat de schrijnende woningnoodproblemen aankaarten bij de gemeente.
Heeft U ook problemen met het krijgen van een woning? Neem dan contact op met John van Hal van de SP Hulpdienst in Veghel, telefoon: 06-41746096 of email: hulpdienstveghel@sp.nl.

U bent hier