h

Wonen - Area / Woonbelang

2 mei 2019

Huur te duur!!!!!

Foto: Pixabay.com / Pixabay.com

Voor veel mensen is dit de harde werkelijkheid. Elke maand zijn de woonlasten die er mede voor zorgen dat er financiële problemen zijn of kunnen ontstaan. De huurstijgingen in de sociale sector moeten aan banden gelegd worden. Een eerste stap lijkt gezet te kunnen worden.

Lees verder
10 december 2018

Prestatieafspraken: veel woorden, geen daden.

Foto: SP

Tijdens een beeldvormende avond op 6 december presenteerden de woningbouwcorporaties de prestatieafspraken, die zij samen met de gemeente Meierijstad hebben gemaakt. Met doelen voor het jaar 2019. Ook hier veel mooie woorden, een groot aantal aandachtspunten als dynamiek, duurzaamheid, welzijn en zorg. Samenwerking is het belangrijkste thema. En de grondprijs komt nog ter sprake. Zorgen ook over de stijgende bouwkosten worden genoemd. Maar concrete cijfers over wat er waar en wanneer gebouwd worden ontbreken totaal.

Lees verder
26 september 2018

0 extra (tijdelijke) huurwoningen tot nu toe

In het Brabants Dagblad van 22 september een artikel: de missie is mislukt: 0 extra huurwoningen. In de tekst van het artikel wordt duidelijk dat bij de woningcorporaties Area en Woonmeij de voorkeur ligt voor sociale woningbouw bij permanente huurwoningen. En dat er een gebrek is aan gronden of gebouwen ook voor tijdelijke huurwoningen.

Lees verder
17 mei 2018

Huurverhoging Area asociaal

In vergaderkamers zegt verhuurder Area dat er meer en vooral betaalbare huurwoningen gebouwd moeten worden. Prima. Maar de aangekondigde huurverhoging per 1 juli zorgt ervoor dat hun bestaande betaalbare huurwoningen in huur meer gaan stijgen dan de inflatie. Voor de SP reden om onderstaand folder uit te delen en huurders oproept om in actie te komen.

Lees verder
5 april 2018

TEKORT AAN SOCIALE HUURWONINGEN SNEL OPGELOST?

Foto: Guido Tubbing / SP Veghel

Je zou het bijna gaan geloven, als je de artikelen leest in de (lokale) kranten; Er wordt hoog opgegeven over de ‘shortlist’ die door het college vastgesteld moet worden. Het zogenaamde ‘aanjaagteam’ heeft die gepresenteerd. Zestig locaties, die in aanmerking komen voor sociale huurwoningen. Daar zit de eerste bedenking. Want niet alle locaties zijn eigendom van de gemeente of de woningcorporaties. Maar deze plekken  geven alleen eventuele mogelijkheden om sociale huurwoningen te bouwen.

Lees verder
22 oktober 2015

SP Veghel verheugd over bouwplannen Area

Area gaat in Uden 35 woningen bouwen voor spoedzoekers. Eind volgend jaar moet het eerste complex klaar zijn. Met dit plan blijkt, dat als er de wil is, er veel mogelijk is. Er gaan betaalbare tijdelijke woonunits gebouwd worden om een stukje woningnood op te lossen en de enorme druk op de huurwoningmarkt te verminderen.

Lees verder
23 april 2015

Melden Huur te duur

Foto: SP / sp.nl

Bij verschillende huurders in Veghel is alweer de huurverhoging in de bus gevallen. Wooncorporatie  Area gaf al eerder aan zich niet te kunnen permitteren om de huren alleen te laten verhogen met het inflatiepercentage.

Lees verder
21 september 2014

SP woning slaat aan in Veghel

Eindelijk lijkt de sociale woningbouw op de agenda te komen in de Veghelse raad. Afgelopen donderdag 18 september is er in de commissie Ruime en Milieu voor het eerst weer eens gesproken over de bouw van betaalbare woningen in Veghel. 

Lees verder
12 mei 2014

Area: Forse huurverhoging

Alle huurders van Woningbouwvereniging Area hebben een brief op de deurmat gekregen met de jaarlijkse huurverhoging. Area verhoogt voor de tweede keer op een rij de huur maximaal; van 4 tot 6,5%! Deze verhoging is fors boven de inflatiecorrectie en vele huurders maken zich grote zorgen of zij hun rekeningen ten gevolge van de forse huurstijging wel kunnen betalen.

Lees verder
6 mei 2014

Goede warmtevoorziening Ketelven

Het bewonerscomité Mergelven-Ketelven is tevreden over de selectie van een nieuwe beheerder van de warmtevoorziening voor de appartementen in de wijk. Na lang onderhandelen is er een contract gekomen waar de bewoners hun handtekening onder konden zetten.

Lees verder

Pagina's

U bent hier