h

Eindelijk avontuurlijk spelen

19 maart 2013

Eindelijk avontuurlijk spelen

Het gaat er dan toch van komen. In de wijk Grevekeur wordt er oa met financiële steun van de plaatselijke SP afdeling een avontuurlijke speelplek aangelegd.
Veel kinderen vinden buiten spelen fijn. En al helemaal als dit in een natuurlijke omgeving, dicht bij huis kan. Daarom is er nu een plan om op het trapveldje achter het Lidwinapark een natuurlijke speelplek te maken.

Uitdagende natuur

In een natuurlijk gebied gaan kinderen als vanzelf spelen. Uitdagende natuur waarin kinderen vrijuit kunnen spelen biedt ontelbaar veel spelmogelijkheden. Hutten bouwen, bomen klimmen, over de heuvel rennen, beestjes zoeken, fantasiespel of gewoon lekker chillen. Het is natuurlijk ook een schatkamer aan onderwijsmogelijkheden. Buiten natuurlessen in plaats van binnen. Het ligt zomaar voor het oprapen.
De plek ligt dicht bij EBC Noord, zodat er ook volop mogelijkheden ontstaan voor sport, spel en natuureducatie.

Medewerking van velen

Behalve de SP Schijndel wordt natuurlijk spelen gerealiseerd met medewerking van Staatsbosbeheer, gemeente Schijndel, Natuur- en Milieucentrum Schijndel, tuinontwerpbureau Venrode, EBC Noord en vele betrokken vrijwilligers.

Min-punt

Jammer dat de kinderen wel erg lang hebben moeten wachten. Al in 2009 heeft de SP de gemeente het financiële aanbod gedaan. Zie de toegevoegde link. Maar, wij houden ons wel aan de belofte die we gedaan hebben. Het afdelingsbestuur hoopt dat de kinderen veel gebruik zullen gaan maken van de nieuwe speelplek.

U bent hier