h

Aanleg Avontuurlijke Speelplek gestart !

9 april 2014

Aanleg Avontuurlijke Speelplek gestart !

Gisteren is eindelijk de eerste schop in de grond gegaan voor de Avontuurlijke Speelplek.
Na vele jaren waarin de SP altijd is blijven geloven in, en is blijven werken naar een goede afloop zijn gisteren de eerste werkzaamheden begonnen voor deze Speelplek op het terrein grenzend aan het Veronicapark en de Baselaarshoef in de wijk Grevekeur.

Foto: SP

Dit project is mogelijke gemaakt door samenwerking van SP Schijndel, Rabobank, Staatsbosbeheer en de gemeente Schijndel.

Een werkgroep, kinderen van de basisscholen ’t Kwekkeveld en Vossenberg en de kinderen van de Plu hebben meegeholpen met plannen maken, oa met tekeningen. Het ontwerp van de Avontuurlijke Speelplek is van tuinarchitecte Marja Gijben.

Foto: SP

De Speelplek zal oa worden ingericht met bomen waar kinderen in mogen klimmen, stapstenen in water, bruggen van boomstammen, ruimte waar kinderen zelf hutten kunnen bouwen, zandspeelplaats met speelheuveltjes. Kortom, geen speelplek met kant en klare toestellen, maar een plek waar kinderen hun fantasie kunnen gebruiken met allemaal materialen vanuit de natuur. Natuurlijk is er ook nog ruimte om te voetballen.

Foto: SP

De planning is dat de Avontuurlijke Speelplek begin juni wordt geopend.

U bent hier