h

Land van Rode, Koevering of Meijerijstad?

20 september 2014

Land van Rode, Koevering of Meijerijstad?

De sneltrein die de fusie tussen Schijndel, Veghel en Sint Oedenrode moet regelen, dendert erg hard door. Hoewel de gemeenteraden nog het officiële besluit moeten nemen, wordt er ingezet op 1 januari 2017.  En wordt er een feestelijk tintje gegeven aan de naam die er moet komen.  

In een persconferentie van afgelopen woensdag werd bekend gemaakt dat de naam van de nieuwe gemeente, een keuze zal zijn uit: Land van Rode, Meijerijstad en Koevering.  Binnenkort mogen de inwoners gaan stemmen over de naam. Het moet niet echt gekker worden. Over een zo'n belangrijk besluit als het opheffen van je eigen gemeente, krijgen de inwoners niks te zeggen. Maar worden alleen geïnformeerd. Over een naam wordt alles uit de kast gehaald.  Schijninspraak noemen we dat.....

Reactie toevoegen

U bent hier