h

Hulpen en cliënten van Pantien-Vivent niet naar ZuidZorg

21 januari 2015

Hulpen en cliënten van Pantien-Vivent niet naar ZuidZorg

Het college van Veghel heeft dinsdag besloten om niet in te stemmen met het voorstel van de curator van Vivent-Pantien om de cliënten en het personeel over te dragen aan ZuidZorg. Alle cliënten en personeel kunnen terecht bij de andere zorgaanbieders waar de gemeente al een contract mee heeft. In eerste instantie lijkt dit gunstig omdat er altijd een aanbieder is waar de cliënt met zijn hulp naar toe kan. Op deze wijze is de kans het grootst dat de cliënt gebruik kan maken van dezelfde hulp.

Maar er is nog veel onzekerheid voor het personeel; over de salariëring, de arbeidsvoorwaarden en het contract.

Daarom hebben de AbvaKabo en de CNV dinsdagavond 20 januari in Motel Nuland een overleg gehad met de medewerkers van Pantein-Vivent. Op deze druk bezochte bijeenkomst is besloten dat de thuiszorgmedewerkers donderdag naar Den Haag te gaan om in de 2e kamer het debat bij  te wonen dat de SP heeft aangevraagd over het faillissement van Pantein-Vivent. De SP stelt gratis bussen beschikbaar. Het debat begint om 19:00 uur. Over aanmelden, vertrekplaatsen van de bussen volgt nog informatie.

Reactie toevoegen

U bent hier