h

SP roept medewerkers van Pantein-Vivent op om zich goed te laten informeren.

24 januari 2015

SP roept medewerkers van Pantein-Vivent op om zich goed te laten informeren.

Foto: fnv / fnvcoorzorg

De gemeente Veghel hoopt de zorg voor de cliënten snel te regelen en doet daarom een oproep aan de thuishulpen van Pantein-Vivent en hun cliënten om zo snel mogelijk samen een keus te maken.
De SP adviseert de thuishulpen en cliënten van Pantein-Vivent daarom zich eerst goed te laten informeren en zich vooral niet op te laten jagen.

Zeer belangrijk is het om niet individueel actie te ondernemen, Laat je niet opdringen en ga in groepen als er onderhandeld moet worden.
Maar neem geen overhaaste beslissingen, deze zijn vaak niet de beste. Ga ook eerst met je cliënt in gesprek, dan kun je samen beslissen wat voor de toekomst het beste is.

De medewerkers van het failliete Pantein-Vivent worden daarnaast ook massaal benaderd door zorginstellingen met een aanbod voor een baan, maar met veel slechtere arbeidsvoorwaarden. tegen een lager salaris of minder uren en kortlopende contracten.

Onder de druk van de zorginstellingen en die van de gemeente is het moeilijk de juiste keuze te bepalen. 

Maandagavond 26 januari is er een spoedbijeenkomst van FNV Zorg & Welzijn. Op deze bijeenkomst geven de vakbonden uitleg en advies aan de medewerkers. Hoe kunnen zij hier gezamenlijk het beste op reageren?

  • Datum: maandag 26 januari 2015
  • Tijdstip: 19:00 uur tot 20:00 uur
  • Locatie: Hotel Van der Valk, Rijksweg 25 in Nuland

Iedereen is welkom, ook niet leden!

Volgende week woensdag (28 januari 2015) staat ook een bijeenkomst gepland in Hotel van der Valk. Aanstaande maandag beslist men of deze doorgaat.

Reactie toevoegen

U bent hier