h

Initiatief SP haalt landelijk media

21 januari 2016

Initiatief SP haalt landelijk media

Op 16 Juli 2015 heeft Marieke Broekmeulen namens de SP Schijndel een motie ingediend om de wethouder de opdracht te geven om bij  het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport kenbaar te maken dat er kinderen tussen de wal en het schip vallen door dat ze “onleerbaar” genoemd worden.

Doordat ze onleerbaar geacht worden hebben deze kinderen geen recht meer op onderwijs, waardoor er dus ook geen onderwijsbudget gebruikt kan worden voor hen.

Maar, zoals zo velen, vinden wij van de SP dat ieder kind leerbaar is. Gelukkig dachten alle andere raadsleden er ook zo over na een betoog van Broekmeulen. Hierdoor heeft onze wethouder de taak op zich genomen om een brief te schrijven naar zowel Sander Dekker van VWS als Martin van Rijn van OCW.

Deze brief heeft de landelijke media gehaald. Het Algemeen Dagblad kopte op 20 januari “gehandicapt kind toch naar school” waarin ze naar de brief verwezen. Daarna ging het snel, de schrijvende pers stond niet stil, maar ook de audio visuele media kon natuurlijk niet achter blijven.

Foto: SP

Zo zaten initiatief neemster Astrid Meulenbroek, pedagoog Melanie Kastelijn, NSGK directeur Ingrid Tuinenburg, wethouder Menno Roozendaal en ons raadslid Marieke Broekmeulen op 20 januari in Nieuws&Co van Radio 1. De bus (zie foto) van Nieuws&Co was hiervoor naar Schijndel gekomen en er werd van vier tot zes op verschillende momenten live radio gemaakt vanuit Schijndel.

Wij zijn trots dat een Schijndels initiatief op deze manier de landelijke media in beweging heeft kunnen krijgen en dat het zo misschien nog wel een beetje hoger op de politieke agenda in Den Haag is beland.

Reactie toevoegen

U bent hier