h

Syrië bombarderen? Niet in mijn naam!

16 februari 2016

Syrië bombarderen? Niet in mijn naam!

Foto: SP Schijndel

Vandaag zijn de eerste Nederlandse bommen op Syrië gegooid. Eind januari besloot de Nederlandse regering over te gaan tot bombardementen in Syrië om IS te bestrijden. Dit gebeurde na aandringen van de Verenigde Staten en een draai van de PvdA. ROOD-voorzitter Merel Stoop: "Nog meer bommen betekent nog meer oorlog, nog meer geweld en nog meer vluchtelingen. Wij verzetten ons tegen deze uitzichtloze oorlog. Kom in actie: like de Facebookpagina 'Niet in mijn naam' en stuur je selfie in om te laten zien dat deze oorlog niet namens jou gevoerd wordt!"

Van de ervaringen in Irak en Afghanistan hebben we geleerd: met bommen breng je geen vrede en democratie. Westerse bommen hebben ervoor gezorgd dat het extremisme zich verplaatst, dat het verder wordt aangewakkerd en dat de kans op aanslagen in Europa fors is vergroot. Ondanks dat is besloten om

toch te gaan bombarderen. Merel Stoop: "Het is een illusie te denken dat bommen voor vrede zorgen. Mensen in Syrië hebben nu baat bij een wapenstilstand en humanitaire hulp. Ook moeten de geldstromen en wapentoevoer een halt toegeroepen worden. Op termijn moet een er politieke oplossing komen."

Like hier de Facebookpagina en stuur je selfie in. Ben je jonger dan 27, sluit je hier aan bij ROOD. Wil je lid worden van de SP? Dat kan hier.

Want een andere wereld is mogelijk.

Reactie toevoegen

U bent hier