h

Motie van afkeuring

16 maart 2016

Motie van afkeuring

Wethouder Witlox mag de raad onjuist informeren. In de politiek wordt dit een politieke doodzonde genoemd. Maar de Schijndelse gemeenteraad heeft er geen enkel probleem mee en steunde de SP-motie van afkeuring niet.

Van het Rijk krijgt de gemeente extra geld voor de Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT). Dit geld is bedoeld om de werkgelegenheid van thuiszorgmedewerkers te stimuleren. En een pleister op de wonde voor de mensen bij wie uren huishoudelijke zorg zijn afgenomen. En via deze hulp extra uren kunnen inkopen met een financiële eigen bijdrage.

In november werd bekend dat in 2015 slechts 10.000 euro was uitgegeven van de toegekende 177.000 euro. Een SP-motie om in 2016 zeker het volledige bedrag in te zetten werd in meerderheid aangenomen. De leeftijdsgrens van 75+ naar 65+ en de 10 euro eigen bijdrage in 2015 verlagen naar 7,50 euro. De 7,50 euro eigen bijdrage was het minimumbedrag wat een gemeente zou moeten vragen van het Rijk, aldus Witlox.

Onjuiste informatie

In de raadsvergadering van 10 maart toont de SP-raadsfractie aan dat de wethouder verkeerde informatie heeft gegeven aan de raad. Per brief heeft het Rijk al in oktober laten weten dat de eigen bijdrage ook 5 euro zou kunnen zijn.

Schandalig

Behalve dat de wethouder de raad verkeerd informeert, weigert hij ook de eerder aangenomen motie uit te voeren. De leeftijdsgrens wordt niet verlaagd. Ook in 2016 blijft de eigen bijdrage 10 euro per uur. En Dorp/ABS, het CDA, de PvdA en Hart voor Schijndel zitten erbij en kijken ernaar.

Reactie toevoegen

U bent hier