h

Oekraïne 3 keer NEE

31 maart 2016

Oekraïne 3 keer NEE

Foto: SP

Op woensdag 6 april houdt Nederland een referendum. U mag dan zeggen of u voor of tegen het verdrag van de Europese Unie met Oekraïne bent.
In de Oekraïne  trekken door gierende corruptie een paar superrijken aan alle touwtjes. Mede door dit verdrag heerst er een bloedige burgeroorlog, met al bijna 10.000 doden en meer dan een miljoen mensen op de vlucht.

Wilt u dat dit verdeelde land niet alleen economisch maar ook politiek en militair dichter bij de EU getrokken wordt? Stem daarom NEE op 6 april.
Om mensen te informeren over dit referendum staat de SP op zaterdagmiddag 2 april op de Noordkade in Veghel. Er worden daar flyers uitgedeeld en u verdere informatie krijgen waarom u tegen met stemmen.

STEM TEGEN

NEE

DE EU IS AL TE GROOT, OEKRAÏNE IS INSTABIEL 

Ook al roepen voorstanders om het hardst van niet: in Oekraïne zien ze het verdrag als een opstapje naar EU-lidmaatschap. Wilt u een nóg grotere EU? Door dit verdrag wordt Oekraïne nog meer een speelbal tussen de EU en Rusland.

NEE

GEEN OPEN GRENZEN VOOR CORRUPTIE

De corruptie in Oekraïne is enorm. Schatrijke ‘oligarchen’ hebben de politiek, economie en justitie in hun zak. Zaken doen op één aaneengesloten Europese markt? Dat betekent open grenzen voor corruptie.

NEE

SPEEL WERKNEMERS NIET TEGEN ELKAAR UIT

Europese werknemers zullen moeten concurreren tegen de extreem lage lonen in Oekraïne. En veel verouderde bedrijven daar zullen de open markt niet overleven, waardoor vele werklozen ergens anders in Europa werk moeten zoeken. Uiteraard zijn de superrijken en de multinationals vóór. Het zijn echter de werknemers daar én hier die de rekening betalen.

Verdere informatie is te vinden achter deze link.

Reactie toevoegen

U bent hier