h

Raad krijgt meer zeggenschap door opheffing Optimisd

10 maart 2016

Raad krijgt meer zeggenschap door opheffing Optimisd

De ontbinding van de gemeenschappelijke regeling Optimisd brengt als voordeel met zich mee dat, in een nieuw op te zetten eigen sociale dienst, de nieuwe raad van Meierijstad alle zeggenschap over deze dienst heeft en daarvoor het eigen beleid kan bepalen. Dit is voor de SP een belangrijk punt.
Hiermee is de raad van Meierijstad ook niet meer afhankelijk van andere gemeenteraden in de voormalige gemeenschappelijke regeling .

Uiteraard zullen we er op toe gaan zien dat de ontbinding gemeenschappelijke regeling Optimisd goed zal verlopen voor de huidige medewerkers en cliënten zoals in de stukken wordt aangegeven. Raadslid Barend Hoogteijling: "Wij zullen hier zeker de vinger aan de pols houden."

Reactie toevoegen

U bent hier