h

Schijndel ondertekent Code Verantwoord Marktgedrag Thuisondersteuning

10 maart 2016

Schijndel ondertekent Code Verantwoord Marktgedrag Thuisondersteuning

In december 2015 heeft de SP fractie het college gevraagd, om de code Verantwoord Marktgedrag Thuisondersteuning te ondertekenen. (link oproep) Deze week liet het College in een persbericht weten, de oproep van de SP fractie te ondersteunen en de Code te ondertekenen.

Neem uw verantwoordelijkheid als opdrachtgever, was het verzoek van de SP fractie: onderhandel faire tarieven en vaste arbeidscontracten voor medewerkers in deze sector; kies daarmee voor continuïteit van dienstverlening voor uw burgers; laat u niet misleiden door onrealistische prijzen; controleer de personeelspraktijk van de aanbieders waarmee u zaken doet; als er bezuinigd moet worden, doet u dat dan in overleg met uw aanbieders: er is veel meer mogelijk dan alleen bezuinigen door de prijs te verlagen. En
raadpleegt u in ieder geval de Code Verantwoordelijk Marktgedrag Thuisondersteuning die deze zomer door gemeenten en aanbieders in partnerschap is ontwikkeld. Het antwoord op de vraag of er een toekomst is voor deze vorm van dienstverlening ligt in uw handen!

Zoals gezegd geeft het college gehoor aan de oproep van de Schijndelse SP fractie. Het college geeft in haar persbericht aan dat er welliswaar gestreefd moet worden naar betaalbare zorg, waarbij het belang van de arbeidsvoorwaarden binnen de huishoudelijke hulpsector niet uit oog wordt verloren. Naast Schijndel hebben ook de fusiepartners Veghel en Sint Oedenrode  "ja" gezegd.

De SP fractie vindt dit een klein lichtpuntje, maar is nog steeds tegen de snoeiharde bezuinigingen in de thuiszorg. De SP blijft strijden voor een goede thuiszorg voor de gebruikers en fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden en behoud van werk voor de medewerkers

Reactie toevoegen

U bent hier