h

Schijndel zegt NEE bij referendum

12 april 2016

Schijndel zegt NEE bij referendum

Ruim 67 % van de Schijndelse stemmers hebben tegen het associatieverdrag van de EU met Oekraïne gestemd. De opkomst was bedroevend laag, ongeveer 26%. SP-fractievoorzitter Ruud Merks is tevreden met de uitslag.

Schijndel zit met een opkomstpercentage van ongeveer 26% onder het landelijk gemiddelde van 32,2%. Het percentage tegenstemmers in Schijndel ligt dan weer  ver boven het landelijk gemiddelde van 62%. De grote vraag is nu wat het kabinet met de uitslag gaat doen. Het liefst zou Rutte de uitslag naast zich neerleggen. Tegelijk regeert de VVD met de PvdA, die heeft gezegd de uitslag van het referendum hoe dan ook te willen overnemen. Rutte heeft dus een kanjer van een politiek probleem.

Ruud Merks: “Ik bedank al onze vrijwilligers die onze campagne tot een succes hebben gemaakt. We hebben in Schijndel flyers verspreid, op de markt gestaan, posters opgehangen. We hebben van de andere partijen in Schijndel weinig of niets gezien, onbegrijpelijk. Wat de SP betreft moet er een socialer verdrag komen, zonder militaire samenwerking en waar vooral de gewone mensen in Oekraine van profiteren en niet de corrupte machthebbers en multinationals.”

Reactie toevoegen

U bent hier