h

vertrouwenspersoon Wet maatschappelijke ondersteuning

25 april 2016

vertrouwenspersoon Wet maatschappelijke ondersteuning

Ontevreden over een besluit in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)? Niet tevreden over de gang van zaken? Een klacht over de manier waarop de gemeente met je omgaat? Dan kan een beroep worden gedaan op vertrouwenspersoon Ria de Die. Zij houdt zich bezig met zaken waarin het contact tussen burger en gemeente spaak loopt en probeert dit contact weer vlot te trekken.

Het inschakelen van een onafhankelijk vertrouwenspersoon is een laagdrempelige manier om onvrede bespreekbaar te maken. Ria de Die werkt voor het LSR, het Landelijk Steunpunt (mede)zeggenschap. Ze is dus onafhankelijk van de gemeente. Dat is belangrijk omdat sommige mensen die bij haar komen een groot wantrouwen tegenover de gemeente hebben. Ze zijn teleurgesteld, voelen zich onbegrepen of van het kastje naar de muur gestuurd. Dan willen ze iemand spreken die nergens belangen heeft en toch invloed kan uitoefenen.

Behoefte aan een vertrouwenspersoon

Ria de Die werkt in de Meierij, waar de gemeenten Vught, Den Bosch, Sint-Michielsgestel, Haaren, Sint-Oedenrode, Schijndel  en Boxtel onder vallen. Ze biedt een luisterend oor en kan helpen een probleem aan te pakken. Ze kan overigens niet altijd zorgen dat het gaat zoals de cliënt wil. Maar ze zorgt wel dat het proces verloopt zoals het hoort te lopen. Alles blijft anoniem. Terugkoppeling richting de gemeente vindt wel plaats, maar nooit met vermelding van naam of andere vertrouwelijk informatie.

Contact

Ria de Die - van Leijen, onafhankelijk vertrouwenspersoon Wmo, tel. 06-19975205 of per e-mail: r.dedie@hetlsr.nl 

(tekst Boxtel.nl)

Reactie toevoegen

U bent hier